A Petritxol Sant Cugat, Kety Ramos confirma que ja ho tenen tot a punt, però que l'actual situació de la pandèmia els fa pensar que la gent no demanarà tortells gaire grans: "Els farem de mida més petita, per la quantitat de persones que es podran reunir". A banda d'això, assegura que la seva previsió és igual que la de cada any: "Tot i la pandèmia, la gent no deixa de seguir la tradició de menjar tortell". Pel que fa al farcit que més gent demana, a Petritxol Sant Cugat coincideixen amb la pastisseria Sàbat: "El tradicional de massapà, el de tota la vida, és el rei!". Però també expliquen que cada cop tenen més èxit els de gustos especials, com el de crema d'avellanes i cacau o el de mascarpone.
A Petritxol Sant Cugat anuncien que tenen tortells de Reis / Foto: Cugat Mèdia
A La Palma atén Cugat Mèdia una de les seves dependentes, Míriam Solé, que apunta que enguany els encàrrecs van millor que l'any passat: "Ja en tenim uns 30 o 35. I les vendes també van força millor que fa un any". De fet, a aquesta pastisseria de la Rambla del Celler expliquen que els confinaments per coronavirus no els estan afectant: "Ens van anul·lar més encàrrecs de cara a Nadal, però ara per Reis no tant". De nou, el tortell que més es ven a La Palma és el de massapà, seguit dels de nata, trufa i crema.
Una altra pastisseria de Sant Cugat és Dolç Par Yann Duytsche. El seu pastisser, Yann Duytsche, coincideix amb les seves companyes de professió dient que els encàrrecs són de tortells petits o mitjans, i que esperen una dinàmica de venda similar a la del 2021. A banda dels tradicionals, l'especialitat de Dolç Par Yann Duytsche és un panettone que té forma de corona. També diu que té èxit la 'galette des rois', unes postres típiques de Reis a França: "És una pasta de full farcida de crema d'ametlla, amb albercoc i xocolata", comenta Duytsche, dient també que a Sant Cugat agrada molt.
Un tortell de la pastisseria Dolç Par Yann Duytsche / Foto: Cugat Mèdia
Laia Garcia Sàbat
La veritat és que la gent té ganes de celebrar. És cert que ja ens estan encarregant, i també ens estan modificant encàrrecs, perquè ens diuen "ostres, ara el volem més petit, que tinc gent confinada". I aleshores és una mica el doble de feina. Però bé, tenim encàrrecs ja.
Kety Ramos
Hem fet la previsió de no fer tortells de mida molt gran, sinó de mida més petita, per la quantitat de persones que es podran reunir. Però la previsió és igual que cada any, perquè tot i la pandèmia, la gent no deixa de seguir la tradició.
Míriam Solé
El de massapà tradicional, i el següent és el de nata, trufa i crema. De moment tenim bastants encàrrecs, ja uns 30 o 35. I les vendes van força millor que l’any passat.
Yann Duytsche
També en fem un que és la 'galette des rois'. Són les típiques postres d’epifania de Reis a França. És una pasta de full farcida de crema d'ametlla, amb albercoc i xocolata.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.