L'Ajuntament i la Unipau renoven el conveni de col·laboració anual

Imatge de la presentació del programa de la 27a edició de la Unipau

Societat

Publicat el 12/jul/12 per Maria Cusó

L'Ajuntament i la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) han signat aquest dijous un conveni de col·laboració valorat en gairebé 40.000 euros. Amb aquest acord, la Unipau donarà suport tècnic i organitzatiu al Pla d'actuació municipal en cooperació internacional i podrà dur a terme les seves activitats anuals, com el seminari d'estiu, les Nits temàtiques de la Unipau i el monogràfic 'Pensament per la Pau', entre d'altres.

El conveni de col·laboració signat aquest dijous entre el consistori i la Unipau permetrà a les dues entitats treballar en dues línies d'actuació. Per una banda, la Universitat Internacional de la Pau donarà suport organitzatiu i ajut tècnic al pla d'actuació municipal en solidaritat i cooperació internacional del consistori.

Per una altra banda, la dotació econòmica de 39.843 euros permetrà que la universitat executi acuradament el seu Pla d'acció anual, que té com a objectiu informar i sensibilitzar la ciutadania sobre la construcció de la pau i la resolució de conflictes. Així ho explica la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer.

Susanna Pellicer

Això li dóna a Unipau fer activitats com els tallers pels joves als instituts.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Entre les activitats de la Unipau previstes per aquest 2012 destaquen el seminari d'estiu, que enguany tracta sobre 'Amèrica Llatina: vells conflictes, noves sortides'; el 9è seminari monogràfic d'hivern 'Pensament per la pau'; el Memorial Joan XXIII per la Pau, organitzat conjuntament amb l'Institut Víctor Seix de Polemologia i la proposta educativa per a joves, 'Teixint Xarxes', entre d'altres.