El Bus Alícia, projecte del xef Ferran Adrià, visitarà Sant Cugat

'Alícia, perquè tothom mengi millor' és l'eslògan de la iniciativa

Societat

Publicat el 23/abr/12 per Sara Valdés

La Fundació Alícia, que encapçala el cuiner Ferran Adrià, visita Sant Cugat amb el seu autobús itinerant. El vehicle acull una exposició interactiva multimèdia i ofereix diferents tallers amb l'objectiu de promoure una alimentació saludable i sostenible.

La unitat mòbil consta d'un espai interior de 60 metres quadrats, disposa d'un aula de cuina i un espai expositiu audiovisual, multimèdia i interactiu on s'explica als visitants la producció, transformació, hàbits de consum i funció nutricional dels aliments.

Un dels responsables del Bus Alícia, Felipe Felis, ha explicat a Cugat.cat l'origen de la fundació

Felipe Felis

Es va decidir fer aquest taller per poder arribar millor a tothom.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



D'altra banda, es duran a terme vuit sessions de tallers pràctics, d'entre 45 i 60 minuts de duració, a càrrec de nutricionistes, monitors especialitzats, tecnòlegs dels aliments i cuiners experts vinculats amb la Fundació. Mitjançant una aula de cuina totalment equipada, s'ensenyarà, entre altres, a elaborar plats amb porcions sobrants d'aliments o a cuinar àpats ràpids i equilibrats.

Felipe Felis comenta els tallers que s'han preparat des de la fundació

Felipe Felis

Tenim un gran ventall de tallers dirigits a diferents edats.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El preu dels tallers varien segons l'edat i la seva finalitat. Els tallers escolars i per a nens tenen un cost de tres euros, mentre que els familiars, els de cuina per a persones amb restriccions alimentàries i els temàtics tenen un preu entre cinc i 10 euros.

L'autobús és una iniciativa de la Fundació Alicia i l'Obra Social de Caixa Catalunya que està recorrent durant el 2012 diferents localitats de Catalunya. Durant l'abril i el maig, la unitat mòbil visitarà altres poblacions com Ripollet, Cerdanyola i Terrassa.