Amnistia debat la defensa de la llibertat sexual i els drets a la dona en una xerrada

Álex David Sánchez en un moment de la seva intervenció

Societat

Publicat el 9/mar/12 per Judith Cañamares

La dona com a botí de guerra a Colòmbia i la falta de llibertat sexual a Hondures han estat els temes que han centrat el col·loqui que ha acollit l'Ateneu aquest divendres. La xerrada, organitzada per Amnistia Internacional (AI) a Sant Cugat, ha estat dirigida per la defensora i periodista colombiana Mary Luz Avendaño i l'infermer hondureny Álex David Sánchez, amenaçat al seu país per la seva condició sexual.

La defensora i periodista del diari El Espectador, Mary Luz Avendaño, ha denunciat les nombroses violacions sexuals que pateixen les dones a Colòmbia per part dels paramilitars i els narcotraficants de la zona. Aquest fet, pel qual ha rebut amenaces contra la seva vida, es produeix tant a zones rurals com als barris perifèrics de Medellín. Malgrat aquesta situació, no es tenen dades estadístiques ja que la majoria d'aquestes dones no denuncien per por i per desconeixement.

Així ho ha subratllat Avendaño a Cugat.cat.

Mary Luz Avendaño

És una situació molt delicada, no existeixen registres fidedignes ja que aquestes víctimes no són donades a denunciar els fets moltes vegades perquè no saben que és un delicte.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



De la seva banda, l'infermer hondureny Álex David Sánchez, defensor dels drets del col·lectiu LGTB (Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transsexuals) al seu país, ha estat amenaçat per la seva orientació sexual i ha lamentat la falta de disposició de les administracions hondurenyes per evitar la discriminació per orientació sexual. Sánchez també ha destacat el bon estat dels drets sexuals a Espanya, en comparació amb el seu país. Són declaracions a Cugat.cat.

Álex David Sánchez

El dret a la llibertat d'expressió és un dels drets més fonamentals i és un dels que hem vist que millor pot gaudir el ciutadà i resident espanyol.

Your browser doesn’t support HTML5 audio








El col·loqui ha estat organitzat per Amnistia Internacional aquest divendres a l'Ateneu.