Els treballadors de Mútua Terrassa rebutgen l'acord signat entre empresa i representants

L'ERO es va presentar el passat mes de juny

Societat

Publicat el 1/ago/11 per Jon Sindreu

Els treballadors de l'empresa Mútua Terrassa, gestora dels dos Centres d'Atenció Primària (CAP) de la ciutat, han rebutjat aquest dilluns el preacord signat entre l'empresa i els sindicats sobre l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO). Tot i que el 90% dels representants dels treballadors van signar aquest acord, les assemblees i les votacions als diferents centres de treball l'han acabat rebutjant.

El comitè d'empresa de Mútua Terrassa ha traslladat aquest dilluns a la direcció la negativa de la plantilla a aprovar el preacord signat la setmana passada pels representants dels treballadors. Aquestes negociacions eren fruit de l'ERO presentat per l'operador sanitari el passat 30 de juny com a resposta a les retallades impulsades des de la Generalitat.

Els treballadors dels CAP de la ciutat s'han mostrat dividits davant el principi d'acord: mentre que la majoria de membres del CAP Sant Cugat ha votat en contra, a Valldoreix ha guanyat el 'sí'. Finalment ha estat la plantilla de l'hospital que la mútua gestiona a Terrassa, que concentra el major nombre de treballadors, qui ha inclinat la votació cap al 'no'. Des de l'empresa no s'han volgut fer declaracions.