El menjador social donarà servei, a partir del setembre, a una vintena de santcugatencs

Societat

Publicat el 27/jul/11 per Àgata Guinó

El menjador social de Càritas donarà servei a una vintena de santcugatencs a partir del setembre. L'espai, ubicat al carrer d'Orient, també oferirà servei de dutxa i de bugaderia. Aquest dimecres l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha visitat les obres de les instal·lacions acompanyada pel bisbe de Terrassa, Josep Àngel Sáiz-Meneses, i pel mossèn de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, Blai Blanquer.

Els usuaris del servei hauran de passar prèviament pels Serveis Socials de l'Ajuntament per poder fer ús del menjador social. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat que en un inici el menjador donarà servei a unes vuit persones i que, poc a poc, s'anirà augmentant el nombre d'usuaris.

Conesa també ha subratllat que l'entitat ja oferia servei de repartiment d'aliments i que ara hi afegeix el de menjador.

Mercè Conesa

El servei novedós és el de menjador, que ha de servir perquè aquelles persones necessitades puguin fer un àpat correcte al dia.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La coordinadora de Càritas Sant Cugat, Amèlia de Juan, ha explicat que es preveu que les obres acabin al setembre. De Juan també ha destacat que l'entitat no té cap més projecte 'in mente', sinó consolidar i treballar pel menjador social.

Amèlia de Juan

La situació econòmica de les famílies fa que amb l'ajut d'aliments no n'hi hagi prou.

Your browser doesn’t support HTML5 audio






Les obres del local, de 400 metres quadrats, tenen un cost de 100.000 euros que assumirà Càritas Sant Cugat, amb la col·laboració de Campus Estel·la, que proporcionarà el menjar gratuïtament durant un any. A més el Col·legi Europa, el Col·legi d'Advocats de Terrassa i l'Ajuntament, entre altres, també hi participen.