El Capio HGC fa un TAC a un neandertal de 40.000 anys

Les restes de l'esquelet de neandertal en entrar dins la màquina de tomografia. / Font: 3cat24

Societat

Publicat el 6/mar/11 per Júlia Aguiló

El Capio Hospital General de Catalunya (HGC) ha estat el centre encarregat d'analitzar les restes d'un neandertal de 40.000 anys trobat l'estiu passat. En concret, l'hospital, ubicat a Sant Cugat, ha sotmès l'esquelet a un TAC per tal d'esbrinar com és l'estructura òssia amagada dins del bloc de pedra que conté el cos pràcticament complet i no desmembrat, un fet poc comú. Ara, aquestes restes s'estudiaran a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Les restes del neandertal s'han trobat a una excavació del municipi d'Oliva, a la comarca de la Safor, al País Valencià. L'esquelet ha viatjat fins a Catalunya, on aquest dijous se li ha practicat un TAC al Capio Hospital General de Catalunya. Aquesta prova permetrà saber quina és la millor tècnica per extreure les restes del bloc de pedra on es troben contingudes.

La Universitat Autònoma de Barcelona estudiarà ara aquesta troballa, que destaca per ser de les poques que s'han conservat senceres. Després de passar per Sant Cugat i la UAB, el restauraran a l'Institut Català de Paleoecologia Humana, a Tarragona.