Un agent dels Mossos d'Esquadra de la ciutat, acusat de col·laborar amb una xarxa de narcotraficants

A la investigació està, presumptament, implicat un comandamament de la comissaria santcugatenca

Societat

Publicat el 9/des/10 per Redacció

Un agent de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Sant Cugat està acusat de col·laborar amb una xarxa de narcotraficants per ajudar-los a sortir de la presó. Segons informa 'Rac1', que ha tingut accés a la part publicada -el 90%- del sumari del cas, un jutge de Barcelona investiga ara aquesta xarxa de presumpta corrupció que esquitxa, a més, altres agents del cos nacional del Baix Llobregat i el Garraf.

La xarxa es dedicadava a entrar al país cocaïna de Colòmbia i sembla que també traficava amb joies i cotxes. La investigació d'afers interns dels Mossos d'Esquadra dibuixa una trama on els agents de Sant Cugat, Sant Feliu del Llobregat, Vilanova i la Geltrú i Gavà passaven informació als narcotraficants sobre les investigacions de la policia per poder esquivar-les.

La investigació també assenyala un alt càrrec de la presó de Can Brians que, suposadament, manipulava els informes dels presos d'aquesta banda de traficants per donar-los el tercer grau i poder-los deixar així en llibertat. Segons 'Rac1' també hi ha gravacions en vídeo de les trobades entre els mossos i els narcotraficants, que s'han fet tot tipus de favors a canvis de regals, que van des de drogues fins a cotxes, passant per grans quantitats de diners, puros i, fins i tot, una playstation.

Segons el diari 'Ara', que també es fa ressò avui d'aquest cas, l'agent de la comissaria santcugatenca va ser detingut a l'octubre i en l'actualitat es troba en llibertat provisional. La publicació apunta que l'agent que treballava a la ciutat va facilitar dades policials des de la comissaria de Sant Cugat a un dels narcotraficants.