Els activistes santcugatencs marxen avui d'Al-Aaiun

Ciutat d'Al-Aiun, al Sàhara Occidental

Societat

Publicat el 16/nov/10 per Raquel Ligero

Els dos activistes santcugatencs 'amagats' a Al-Aaiun, al Sàhara Occidental, arriben aquest dimecres a les illes Canàries a les tres de la tarda, hora catalana. Antonio Velázquez i Isabel Terraza eren els dos únics cooperants que quedaven a la capital sahrauí des del desmantellament del campament de resistència per part de la policia marroquina i estaven a l'espera d'una 'evacuació segura', auxiliada pel govern espanyol.

Els cooperants catalans residents a Sant Cugat s'han vist obligats a tornar després de les pressions per part del govern espanyol i marroquí per abandonar la zona 'per la seva pròpia seguretat'. Segons els testimonis, les autoritats del Marroc estan difonent imatges seves amb l'objectiu de capturar-los. Isabel Terraza critica l'actitud del govern espanyol respecte el conflicte en declaracions a Cugat.cat.

Isabel Terraza

El posicionament del govern espanyol em sembla lamentable, estem totalment indignats perquè no han condemnat els actes violents del Marroc.

Your browser doesn’t support HTML5 audio






Els dos activistes denuncien que 'continua una massacre a la capital del Sàhara' i es comprometen a continuar informant del què passa a Al-Aaiun des de Catalunya.