El sistema de videovigilància entrarà en funcionament al novembre

Societat

Publicat el 26/mai/10 per Miquel Herrada

Les càmeres de videovigilància entraran en funcionament al novembre. Ho ha anunciat a Cugat.cat el regidor de Seguretat Ciutadana, Xavier Martorell, que ha reiterat que el sistema permetrà eradicar els petits furts i robatoris amb intimidació que tenen lloc a l'eix comercial. Martorell ha insistit en què les càmeres no són necessàries a l'estació de la Floresta, on en els últims dos anys no hi ha hagut cap denúncia policial.

Al novembre estaran instal·lades i en funcionament les 13 càmeres proposades per l'equip de govern i aprovades per la Comissió de Videovigilància i el departament d'Interior de la Generalitat. Els aparells, cinc giratoris i vuit fixes, se situaran a l'eix de vianants que va des de la plaça de Lluís Millet a la plaça d'Octavià.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Xavier Martorell, ha reiterat que les càmeres no s'instal·laran en punts dels districtes, com l'estació de la Floresta, perquè allà no serien necessàries ni efectives. Martorell ha indicat que a l'estació florestana no hi ha hagut cap denúncia per un fet delictiu en els últims dos anys.

Xavier Martorell

L'aspecte d'una persona no vol dir que sigui un delinqüent. No hi ha hagut cap denúncia a la zona en els últims 24 mesos.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




El responsable de la Policia Local ha volgut tranquil·litzar els crítics amb el sistema de videovigilància afirmant que està sotmès a controls estrictes, molt superiors als que reben les càmeres dels establiments privats que ja omplen l'eix de vianants de la ciutat.

Xavier Martorell

Ens haurien de preocupar més les càmeres privades. Les públiques estan absolutament regulades.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





El projecte de càmeres de videovigilància es finançarà amb una partida del Fons Estatal per l'Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL) que ascendeix a 180.000 euros.