La vaga de Renfe d'aquest dilluns, agreujada per una avaria en la senyalització

En hores punta només han circulat dos de cada tres trens

Societat

Publicat el 4/mai/10 per Redacció

La vaga de treballadors de Renfe d'aquest dilluns s'ha desenvolupat sense incidents a la nostra ciutat, tot i que la poca circulació de trens s'ha vist agreujada per una avaria en el sistema de senyalització a Castellbisbal. La línia 7 que passa per la nostra ciutat ha mantingut els serveis mínims de dos de cada tres trens a les hores punta i d'un 33% del servei durant la resta del dia. Els maquinistes mantenen convocades dues aturades més per demà i divendres, que tornaran a afectar tot el servei de Rodalies i el de mitjana i llarga distància.

La circulació dels trens entre les sis i dos quarts de deu del matí i entre les cinc de la tarda i dos quarts de nou del vespre s'ha limitat a un 66% del servei. Durant la resta de la jornada, han circulat un de cada tres trens. L'aturada ha obligat a suprimir 419 trens de Rodalies i ha afectat prop de 170.000 viatgers.

Tot i que a Sant Cugat no hi ha hagut incidències destacades, una avaria en el sistema de senyalització a Castellbisbal ha provocat retards de fins a mitja hora a les línies 7 i 4 entre dos quarts de set i dos quarts d'onze del matí.

La companyia Renfe al·lega que el motiu de la vaga és que els maquinistes reclamen 50 places d'aparcament per als seus vehicles particulars a l'aparcament subterrani de l'estació de Sants, a Barcelona. Els maquinistes, en canvi, neguen que aquest sigui el motiu principal de l'aturada i diuen que la fan perquè la companyia incompleix la llei de prevenció de riscos laborals.