Les recomanacions del govern sobre la ventada van arribar a Sant Cugat puntualment

L'Ajuntament va activar un dispositiu d'emergència dissabte al matí

Societat

Publicat el 30/gen/09 per Miquel Herrada

La recomanació que dissabte va enviar la Generalitat als ajuntaments perquè valoressin la possibilitat de suspendre les activitats esportives i a l'aire lliure va arribar a Sant Cugat a les quatre de la tarda, i no a mitjanit com han denunciat alcaldes d'algunes poblacions afectades. Tot i això, a Sant Cugat ja s'havia ordenat unes hores abans aturar les activitats esportives pel risc d'incidències provocades pel temporal de vent.

L'Ajuntament ha confirmat a Cugat.cat que divendres al vespre va arribar al consistori, puntualment, l'avís d'alerta per temporal de vent. L'endemà, a les quatre de la tarda, es va rebre una comunicació de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat recomanant 'la suspensió de les activitats esportives i de lleure tant a poliesportius com a l'aire lliure'.

La informació va arribar a Sant Cugat sense els retards que han denunciat alcaldes d'altres municipis afectats per la ventada. És el cas de Sant Quirze del Vallès, on -segons publica el diari El Punt- les recomanacions del govern van arribar dissabte a la mitjanit, quan el temporal ja havia provocat destrosses.

En una entrevista a Cugat.cat, l'alcalde, Lluís Recoder, no ha volgut valorar l'actuació preventiva del govern però ha afirmat que els equips d'emergència de la Generalitat i d'altres administracions van actuar correctament sobre el terreny.

Lluís Recoder

Crec que els dispositius del govern han funcionat pel que fa al recolzament a les persones afectades.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Paraules més dures són les que va tenir el president de CDC, Artur Mas, que dimarts va assistir a una trobada amb empresaris al Sant Cugat Trade Center. Segons Mas, el govern hagués pogut actuar més i millor.

Artur Mas

Tot i l'excepcionalitat, que s'ha de reconèixer, els sistemes de prevenció no han funcionat com caldria.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Recordem que el president de la Federació de Municipis de Catalunya i alcalde de Sabadell, el socialista Manuel Bustos, va demanar a la Generalitat que millorés la coordinació amb els municipis en situacions d'emergència com la del passat cap de setmana.