Sant Cugat no pateix segregació escolar a les aules, segons els directors de les escoles

Societat

Publicat el 1/jun/08 per Marc Sala

Els responsables dels CEIP de Sant Cugat consideren que la segregació escolar al centres d'ensenyament secundari és inexistent, tal com conclou l'informe del Síndic de Greuges català. Segons les direccions dels centres, el sistema de matriculació evita concentracions de nouvinguts, però les característiques dels barris fan que alguns centres n'acullin més que altres. El mateix estudi xifra en un 6'6% la quantitat d'alumnes estrangers a les aules de primària.

L'informe, realitzat pel Síndic de Greuges, xifra en un 6'6% els alumnes estrangers a primària i en un 6'8% a secundària. Segons els responsables dels centres de primària de la ciutat, aquestes xifres no són representatives ja que la quantitat de nouvinguts varia en funció de la ubicació de l'escola.

Escoltem Anna Fitó i Àngels Tomàs, directores del CEIP Gerbert d'Orlach i del CEIP Catalunya, respectivament.

Anna Fitó/ Àngels Tomàs

Estem a Coll avà i aquí hi ha pocs nouvinguts/ Els alumnes foranis són pocs i venen de la comissió de matriculació.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Segons el responsables consultats per Cugat.cat, a la franja d'ensenyament secundari no hi ha segregació escolar, tal com conclou l'informe, ja que el sistema de matriculació ho impedeix.

Oriol Rodon i Joan Artigas són directors de l'IES Pla i Farreres i de l'Angeleta Ferrer, respectivament.

Oriol Rodon/ Joan Artigas

La comissió escolarització s'evita l'acumulació d'alumnes nouvinguts/ El sistema que utilitzem és immillorable per evitar-ho.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



De la seva banda la coordinadora d'AMPA, Patricia Recolons, creu que les escoles concertades haurien de fer un esforç.

Patricia Recolons

La majoria es concentra a l'escola pública. La concertada s'hauria d'obrir més.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El director d'àmbit de Cultura, Esports, Educació i Joventut de l'Ajuntament, Valentí Feixas, ja va avançar a principis de setmana que les dades del síndic són relatives ja que l'estudi no inclou la ciutat de Barcelona i no té en compte la proporció d'escoles públiques i privades dels municipis ni les característiques de la població.