Les farmācies santcugatenques encara no tenen informaciķ sobre la vacuna contra el cāncer de coll d'úter

Societat

Publicat el 30/oct/07 per Cristina Martinez

La vacuna contra el cāncer de coll d'úter encara no ha arribat a les farmācies santcugatenques. Els farmacčutics de la ciutat han explicat a aquesta emissora que no han rebut informaciķ de com es farā la seva comercialitzaciķ perquč és massa d'hora i només una clienta l'ha demanat. El Colˇlegi de Farmacčutics de Barcelona ha aclarit que no se seguirā cap procediment extraordinari i que disposen, com sempre, de tota la informaciķ a la seva plana web.

La vacuna contra el cāncer de coll d'úter s'inclourā en el calendari de vacunaciķ per a les nenes d'entre 11 i 14 anys i s'aplicarā fins als 26 anys sota prescripciķ mčdica.

Tot just ara s'acaba de comenįar la distribuciķ de la vacuna. Precisament, diversos farmacčutics santcugatencs han coincidit a destacar que es tracta d'un retard normal quan apareixen medicaments nous.

Farmacčutics

Encara no hem rebut informaciķ perō és habitual que triguem uns dies en tenir-ho. / A mi ja m'han demanat una i me l'han subministrat sense cap problema. / El que sé és pel que han dit als mitjans de comunicaciķ.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Per contra, el Colˇlegi de Farmacčutics de Barcelona han aclarit que els farmacčutics disposen de tota la informaciķ necessāria a la web de l'entitat i que se seguiran els procediments habituals.

Núria Casamitjana és la responsable del Centre d'Informaciķ del Medicament del Colˇlegi de Farmacčutics de Barcelona.

Núria Casamitjana


Your browser doesn’t support HTML5 audio



El virus del papiloma humā es pot contraure en la prāctica de relacions sexuals i en el cas d'algunes dones acaba desencadenant en un cāncer de coll d'úter. La vacuna arriba després que un grup d'investigaciķ, al qual pertany el metge santcugatenc Xavier Bosch, hagi descobert que la infecciķ es produeix per un virus.

La vacuna, denominada Gardasil, té un cost total de 465 euros i s'administra amb tres dosis.