La participació a la vaga arriba al 70% a les escoles i al 35% als instituts, segons el sindicat USTEC

Societat

Publicat el 14/feb/08 per Redaccio

La vaga ha tingut un seguiment del 70% als centres de primària i d'un 35% als de secundària, segons dades del sindicat USTEC. La conselleria d'Educació, que no ha ofert dades dels municipis, rebaixa la participació de primària al 68% i al 44% a secundària al conjunt del Vallès Occidental.

Segons les dades d'USTEC, el seguiment de la vaga a Sant Cugat ha estat inferior a la resta de Catalunya, on s'ha situtat al 80% en centre de primària.

El representant d'USTEC al Vallès Occidental, Josep Barceló, fa un balanç de la participació del professorat santcugatenc a la vaga.

Josep Barceló

Ha estat una resposta molt important tot i estar per sota la mitjana catalana. Ara cal obrir el diàleg entre les parts implicades en la llei.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Segons dades d'Educació, la vaga ha tingut un seguiment del 63% a infantil i primària, i un 39% a secundària a tot Catalunya. Segons el conseller, només la meitat del professorat s'ha sumat a la convocatòria.

Pel que fa al Vallès Occidental, les dades del departament parlen d'un seguiment del 68% a primària i del 44% a secundària, dades superiors a la mitjana catalana.

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, assegura que la vaga no ha estat massiva i que la participació del professorat s'ha allunyat de les expectatives dels sindicats.

Ernest Maragall

La mobilització ha estat significativa, però no massiva i allunyada de les previsions dels sindicats.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Maragall ha insistit a fer una crida al diàleg i a la transparència per debatre les bases de la futura Llei d'Educació de Catalunya.