Obrir un negoci amb 21 anys: la història que hi ha darrera de Vaya Churrada
Els germans bessons Lucas i Víctor Velasco són els propietaris de la xurreria del passeig de Francesc Macià
Lucas i Víctor Velasco davant de la xurreria Vaya Churrada / Foto: Cugat Mèdia
Societat
Publicat el 7/març per Sara Bella
Els germans bessons Lucas i Víctor Velasco van deixar els estudis pels xurros. Amb només 21 anys i després d'una escapada a Madrid, on els xurros estan de moda permanentment, van decidir obrir Vaya Churrada, al passeig de Francesc Macià. Van demanar un préstec al banc amb l'aval dels seus pares i es van apuntar a un curs a Valladolid per aprendre a fer xurros. Un curs al qual, curiosament, eren els únics que s'hi havien apuntat seriosament. Però, en qualsevol cas, l'experiència els va servir per conèixer el José, que s'ha convertit en el seu mentor. Tres mesos més tard i després de molts quilos de massa descartada, ja tenien oberta la xurreria.
Escolta-ho
"Aquesta primera fase va ser molt dura: compaginàvem els estudis amb la feina i només teníem les estones lliures per pensar com ens ho faríem", comenta el Víctor. "Però ha valgut la pena i estem molt orgullosos del que hem creat", afegeix. Per la seva banda, el Lucas també recorda les festes de Nadal com "una autèntica bogeria", amb cues de més de 45 minuts d'espera dia rere dia.
En realitat, des que van obrir a finals de juny, no han parat de treballar. L'horari de la botiga és de dimarts a diumenge, de 8 o 8.30 (segons el dia) a 20.30 h, amb una estona de descans al migdia. I, els dilluns, netegen, canvien l'oli i fan les gestions pendents que no tenen temps de fer en el dia a dia. Amb tot, l'aposta pel producte de qualitat consideren que és una de les claus de l'èxit del negoci.
Total transparència
De tot plegat en parlen a les seves xarxes socials, on ja compten amb més de 17.000 seguidors a TikTok i gairebé 3.000 a Instagram. "Veure dos nois de 22 anys acabats de fer, ficats aquí set dies a la setmana, sacrificant els caps de setmana, no és comú. A les xarxes també expliquem aquesta part més dura, i això li agrada a la gent", comenta el Víctor.
És cert, a les xarxes ho expliquen tot: des de la màquina de 20.000 euros que havia de revolucionar-ho tot, però que hauran de tornar per problemes amb la xarxa elèctrica, fins a les tasques que fan a la xurreria en el seu "dia lliure". Aquesta transparència i proximitat que mostren ha animat a clients de tota la comarca a acostar-se a Sant Cugat per conèixe'ls i tastar els seus xurros.
Res a perdre
Pel que fa al futur, el Víctor i el Lucas tenen clar que volen intentar fer créixer el projecte tant com puguin. Això sí, a poc a poc i amb bona lletra. "Som molt joves, tenim tota la vida per davant i no tenim res a perdre", sentencia el Lucas. "Primer volem consolidar bé aquest local i, més endavant, ja veurem si franquiciem o obrim altres establiments amb inversió pròpia", reflexiona el Víctor.
Respecte al fet de treballar plegats, tots dos hi veuen més avantatges que inconvenients. "Ens coneixem perfectament i ens complementem molt bé; si no fos perquè ens tenim l'un a l'altre, això no hauria pogut seguir endavant", confessa el Lucas. Un suport que també reben de la família, dels amics i de les seves parelles, a qui de tant en tant també trobareu darrere el taulell del Vaya Churrada.
DECLARACIONS
Lucas Velasco
Des del primer moment vam voler apostar pel millor producte, i això marca la diferència.