Innovamat avalua l'estat de salut de l'educació en el primer Fòrum Nexes
Més de 500 docents van formar part de la jornada que va tenir lloc al Teatre-Auditori
L'esportista Àlex Roca durant la seva ponència / Foto: Ajuntament de Sant Cugat
SocietatPublicat avui, a les 15:34 per Mireia Puente
L'empresa santcugatenca Innovamat ha celebrat aquest dijous la primera edició del Fòrum Nexes al Teatre-Auditori. Una trobada coorganitzada amb l'Ajuntament de Sant Cugat i que va comptar amb més de 500 membres d'Equips Directius de diferents centres de Catalunya, Andorra i les Illes Balears. L'estat de salut de l'educació, així com la confiança en el procés del canvi i l'empoderament que han de prendre els docents a l'hora de fer realitat el canvi van ser algunes de les temàtiques que es van posar sobre la taula.
"La lletra amb sang entra" és una dita que queda ben lluny i, d'això, no n'hi ha dubte. És en jornades com les que ha organitzat Innovamat que es fa palès que el canvi en el món de l'educació ja ha començat i ha sortit de les aules dels teòrics i pedagogs per passar a la següent fase: la implementació.
Tot i això, la velocitat del món en què vivim, com ha dit el ponent i director de l'escola de Barcelona Sadako, Jordi Musons, fa que sembli "que l'educació vagi molt lenta i que no hi arribi". En aquest sentit, Laura Morera, doctora en didàctica de les Matemàtiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i col·laboradora d'Innovamat, ha volgut ressaltar que si bé és cert que encara no s'estan veient resultats "estem treballant, tirant molt endavant. Hem de tenir paciència, anem pel bon camí. Tenim moltes evidències que anem en bona línia".
En aquest aspecte, Morera ha volgut recordar que "els canvis educatius són a llarg termini. De fet, a vegades, hi ha un rebuig al canvi i fins i tot una davallada de resultats i després ja hi ha un repunt i sobrepasses el nivell que tenies, però cal tenir paciència".
El mig miler de docents que s'ha aplegat al Teatre-Auditori va tornar als seus centres amb una dosi extra d'energia. I és que el fòrum, a banda de comptar amb diferents ponents del sector, va començar amb la xerrada de l'esportista Àlex Roca, conegut per haver completat fites esportives tan dures com la Titan Desert, tenint una paràlisi cerebral. Roca va compartir amb els presents la seva experiència de vida, sota el lema 'El límit te'l poses tu'. Una xerrada per empoderar els docents i fer-los creure que si ells creuen que el canvi dins les aules és possible, acabarà sent un fet.
DECLARACIONS
Laura Morea
Estem treballant, hem de tenir en paciència. Temim moltes evidències que anem pel bon camí
Your browser doesn’t support HTML5 audio
Laura Morea
Els canvis educatius són a llarg termini. A vegades fins i tot hi ha un rebuig. A vegades hi ha una davallada de resultats i després ja sobrepasses el nivell que tenies.
Your browser doesn’t support HTML5 audio