Què cuinaran els santcugatencs per festes?

Cugat Mèdia surt al carrer per saber si la gent ho té tot a punt per celebrar Nadal

Societat

Publicat avui, a les 06:00 per Eva Garrido

A un dia perquè comencin oficialment les festes, amb la nit de Nadal aquest dimarts, Cugat Mèdia surt al carrer per conèixer els àpats, preferències i recomanacions de la ciutadania. Els canelons, el pollastre i el brou amb la seva carn d'olla continuen sent els reis de les taules de Nadal i Sant Esteve. El peix i el marisc, però, hi ha qui el guarda per Cap d'Any. Un bon tiberi nadalenc ha d'acabar de la manera més dolça i pel que fa als torrons, els sabors tradicionals són els que triomfen.

La carn manté preus mentre que el del peix, puja

Els paradistes del Mercat de Torreblanca confessen que la gent ja fa dies que es prepara per a aquestes festes. Tant és així que, el que més es compra amb antelació és el peix i el marisc. Una de les paradistes apunta que la gent s'emporta aquest producte i el congela abans no s'apugin els preus. En aquest sentit, el peix que més s'encareix és el que té més demanda ''el rap, el llobarro, els peixos de forn, la gamba i l'escamarlà'' especifica la paradista. La carn i l'embotit, en cavi, manté preus. Això sí, cada vegada triomfen més els plats cuinats com, per exemple, els canelons.


DECLARACIONS

Gent i paradistes

De primer farem alguns aperitius i després una sarsuela de peix. / Canelons i carn d'olla. / El que més puja és el peix que té més demanda el rap, els llobarros, els peixos de forn, les gambes i l'escamarlà.

Your browser doesn’t support HTML5 audio