Roben la cadena d'or a una dona gran de Valldoreix amb el mètode de l'abraçada

La lladre va aprofitar una abraçada fingida per sostreure la joia a la víctima, a qui estava "agraint" una donació de roba


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un robatori comès amb el mètode de l'abraçada / Foto: Mossos d'Esquadra

Imatge d'arxiu d'un robatori comès amb el mètode de l'abraçada / Foto: Mossos d'Esquadra

La Carmen és una dona de 77 anys que viu al carrer de Julivert, a Valldoreix. Aquest dimecres, mentre passejava, una dona se li va apropar per preguntar-li si tenia roba; deia que era d'un país on no n'hi havia. La valldoreixenca, en un acte de bona fe, va dir-li que sí, que podia donar-li un abric. La dona, llavors, va començar a abraçar-la efusivament per donar-li les gràcies. El que no sabia la Carmen és que estava sent víctima de robatori a través del mètode de l'abraçada, també conegut com 'la mimosa', en què el lladre abraça en 'agraïment' per robar objectes de valor com joies, rellotges o diners. En aquest cas, la lladre va sostreure-li una cadena d'or.

Després del reguitzell d'abraçades, la valldoreixenca va anar a buscar l'abric a casa seva. Durant el curt trajecte, va veure un cotxe blanc antic que s'aturava per la zona. Quan va tornar ja amb la peça de roba a la mà, ni la dona ni el cotxe hi eren. "Vaig tornar a casa i li vaig explicar al jardiner el que m'havia passat. Va ser el moment que em vaig adonar que ja no tenia la cadena", explica la Carmen a Cugat Mèdia.

La valldoreixenca ha decidit que no posarà una denúncia perquè la cadena d'or era antiga i no tenia massa valor ni material ni sentimental. El disgust, però, no se l'ha pogut estalviar. "M'han enganyat aprofitant-se de la meva bona voluntat. Vas amb la bona fe i això és el que passa", lamenta.

La lliçó, això sí, ha quedat apresa. "Ara ja no em passarà mai més".

Consells de seguretat

El mètode de l'abraçada mimosa l'utilitzen sobretot contra persones grans. Els Mossos d'Esquadra recomanen a aquest col·lectiu una sèrie de mesures de seguretat, sobretot a l'hora de retirar diners del banc: no anotar el número secret a la llibreta o la targeta, usar caixers automàtics interiors que es puguin tancar amb baldó i no deixar que ningú s'acosti massa. En aquest sentit, recomanen evitar retirar quantitats altes d'efectiu i buscar algú de confiança que els acompanyi.

Un cop fora de l'oficina, el cos policial català insta a estar alerta davant diverses argúcies: demanar informació o signatura, fer-se passar per coneguts, tacar la víctica amb algun líquid i intentar neteja-la, donar un cop o empenta o llençar monedes al terra. Els Mossos insten les persones grans a estar atentes que ningú els segueixi a casa.

En el cas que s'hagi produït un robatori, els Mossos insten les víctiqes a contactar amb el 112 ben aviat i a presentar una denúncia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.