La corresponsabilitat, la clau del nou protocol per a la prevenció de la violència envers la infància i l'adolescència
Fins a 125 professionals de cinc àrees diferents han participat en l'elaboració del document
Presentació del protocol municipal d'actuació en situacions de risc i/o violència vers la infància i adolescència de la mà de Bet Orta i Albert Terrones / Foto: Cugat Mèdia
SocietatPublicat el 20/nov/24 per Aina Ruiz
Coincidint amb el dia mundial de la infància, l'Ajuntament de Sant Cugat ha presentat aquest dimecres el protocol municipal per a la prevenció de la violència envers la infància i l'adolescència. Estructurat en tres eixos, té com a pilar fonamental la corresponsabilitat. Fins a 125 professionals de cinc àrees diferents han participat en l'elaboració del document que va començar a confeccionar-se l'octubre del 2023. La sala Clavé de la Unió ha estat el lloc escollit per a la trobada on s'ha posat de manifest la importància de comptar amb una xarxa de treball àmplia.
CONSULTA AQUÍ EL PROTOCOL
El text engloba així l'àmbit sanitari, el social, l'educatiu, els cossos de seguretat i el lleure, l'esport i la cultura. L'acte ha començat amb la lectura d'un manifest a càrrec dels representants del Consell d'Infants de Sant Cugat que ha posat la mirada en la reducció de les desigualtats socials, les guerres i la pobresa infantil.
La presentació, que ha anat a càrrec de l'educadora de projectes socials a l'Ajuntament, Bet Orta, i el tècnic de la Diputació de Barcelona Albert Terrones, ha comptat també amb la presència de la regidora d'infància i joventut, Esther Madrona, el regidor de participació, Francesc Duch, i la regidora d'educació, Carme Ardid.
El text va rebre el vistiplau del ple municipal aquest dilluns, amb els vots a favor de tots els grups, tret de Vox, que es va abstenir. La primera versió d'aquest text es va elaborar fa dos mandats, i ara s'ha actualitzat per adaptar-se a la llei orgànica. En aquest sentit, Terrones ha destacat la importància de continuar treballant en un document que sigui "viu i conegut" per tothom.
La presentació ha finalitzat amb una ponència de la directora territorial de serveis socials de Nou Barris, Marta Fité, i de la directora territorial de serveis socials del districte d'Horta i Guinardó, Montse Tejeda, que han posat la mirada en el treball en xarxa.
DECLARACIONS
Albert Terrones
Hem d'aconseguir entre tots que aquest no sigui el punt final del protocol sinó que sigui el principi. Que el protocol, per tant, estigui viu estigui present i sigui conegut per totes les persones que en algun moment n'han de fer ús.
Your browser doesn’t support HTML5 audio