Escolta-ho
Tot plegat ho ha explicat la coordinadora del projecte The Playcook Kids, Cristina González-Campins, a la secció de Gastronomia del magazín 'Faves comptades' de Ràdio Sant Cugat.
Fomentar l'esperit crític
L'experta ha remarcat la importància de tenir en compte l'entorn en el qual vivim i no prohibir en excés determinats aliments o productes. "Cada cop més estudis científics apunten que les dietes saludables portades a l'extrem, aquelles que practiquen la restricció, no s'associen amb un patró alimentari millor", assegura.En aquest sentit, González-Campins aposta per "fomentar l'esperit crític de la canalla" i que siguin els mateixos nens i nenes qui decideixin optar en el seu dia a dia pels aliments saludables. Així, encara que a vegades optin per aliments poc saludables, amb motiu d'esdeveniments especials, no se'n ressentirà la salut, ja que, segons diu l'experta, "el que consumim puntualment no determina els nostres hàbits alimentaris".
Aprendre a cuinar
Una altra eina per fomentar l'alimentació saludable és la cuina. "La cuina posa l'infant al centre, com a protagonista, i li permet experimentar en primera persona i decidir què vol menjar", comenta l'experta. De fet, González-Campins ho té clar: "una persona que sap cuinar és una persona que és lliure".Pots escoltar el magazín 'Faves comptades' de dilluns a divendres de 10 a 12 h al 91.5 FM i a Ràdio Sant Cugat.