Aquests són els serveis mínims per la vaga de busos d'aquest dilluns

S'ha de garantir el 40% del servei en hores punta i del 20% en la resta, així com el 85% del servei del transport públic escolar i l'adaptat

Imatge d'arxiu d'un autobús urbà a Sant Cugat / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

Societat

Publicat ahir per Acn / Redacció

El Departament d'Empresa i Treball fixa en un 40% els serveis mínims dels busos urbans i interurbans en hora punta i del 20% la resta del dia per la vaga de transports de viatgers per carretera que comença aquest dilluns. Les franges amb més circulacions seran entre les 6.30 h i les 9.30 h i entre les 16 h i les 20 h. En el cas dels busos de transport escolar i els que transporten persones amb discapacitat, s'haurà de garantir el 85% del servei. La protesta, convocada per UGT i CCOO a tot l'Estat espanyol, també està convocada per als dies 11, 28 i 29 de novembre; 5 i 9 de desembre i a partir del 23 de desembre amb caràcter indefinit.

L'aturada també afectarà la xarxa de busos de Transpors Metropolitans de Barcelona (TMB) i des de la gestora del transport públic s'avisa que "tindrà repercussió directa en altres modes de transport" com el metro, Rodalies, el tramvia i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Precisament, des de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) es recomana als usuaris "l'ús alternatiu del transport públic ferroviari d'alta capacitat".

L'EMD de Valldoreix ha detallat com es garantirà el servei mínim a la vila: les línies V1, V2 i V3 oferiran servei reduït, com el d'un dissabte. Les línies V4.1 i V4.2 funcionaran amb normalitat.



La vaga en mercaderies, desconvocada

Segons van detallar a la sortida de la reunió sindicats i patronal, l'aturada al sector de mercaderies es va desconvocar després que d'haver arribat a un acord per avançar la jubilació dels conductors. En concret, ambdues parts es van comprometre a sol·licitar a l'administració en vint dies que iniciï el procediment per establir coeficients reductors per a l'avançament de l'edat de jubilació.

El sindicat CCOO va informar que el pacte s'havia subscrit amb la Confederació Espanyola de Transport de Mercaderies (CETM) i que "no s'hi havien sumat la resta de patronals del sector".