Prop de 250 persones reclamen la fi del 'genocidi' a Palestina

Des de Sant Cugat amb Palestina acusen Junts i al Banc Santander de ser còmplices


  • Comparteix:

Prop de 250 persones han sortit als carrers de Sant Cugat aquest dijous per reclamar la fi del 'genocidi' a Palestina i exigir que 's'acabi la complicitat internacional i del govern local' amb Israel. Un any després de l'inici del conflicte, des de Sant Cugat amb Palestina critiquen a l'Ajuntament que no s'hagi posicionat i afirmen que 'no posicionar-se és ser-ne còmplice'. Amb proclames com 'del riu fins al mar Palestina vencerà' i 'Boicot a Israel' la marxa ha sortit des de la plaça de Lluís Millet i ha passat pel centre de la ciutat. Al llarg d'aquest any, a Sant Cugat s'han celebrat diverses mobilitzacions en suport del poble palestí.

La manifestació ha fet parada davant de la seu de Junts i del Banc Santander a qui acusen de ser "còmplices del genocidi". En aquest sentit, han enganxat a les façanes adhesius de "Junts pel genocidi" i "Aquest banc finança el genocidi no col·laboris amb la banca armada". També han carregat contra Carrefour, McDonald's i HP, companyies que consideren que donen suport a Israel.

Amb el lema '1 any del genocidi al poble palestí. 76 anys d'ocupació israeliana i apartheid' la concentració ha continuat el seu recorregut fins a l'Ajuntament. Així, els han criticat "els intents de censura als actes de solidaritat" fent referència a la retirada del mural de Gernika de l'escola Pins del Vallès i de rebutjar al ple de febrer una moció amb "vocació de neutralitat i a favor de la pau".

Encesa d'espelmes a la plaça d'Octavià

Encesa d'espelmes a la plaça d'Octavià / Foto: Cugat Mèdia

L'acte ha conclòs amb la lectura d'uns poemes a la plaça d'Octavià i l'encesa d'unes espelmes conformant la paraula "llibertat" al terra de la plaça.








Julia Bolao

Un boicot actiu, una censura activa contra totes aquelles activitats que volen parlar de justícia, que volen parlar de llibertat que volen parlar del que està passant a Palestina, del que porta passant aquest any i més de 76 anys. És un Ajuntament que clarament s'ha posicionat a favor d'Israel i pensem que això és una barbaritat. I pensem que no podem ni volem, no mereixem un Ajuntament que estigui tenint un paper lamentable.

Lidón Martrat

Creiem que fent aquestes mobilitzacions que criden al boicot i pressionant és possible posar una part, per part nostre, per aturar aquesta barbàrie.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.