Sant Cugat mou fitxa amb Madrid per tenir jutjats propis al costat de la comissaria de Mossos

La reclamació de Sant Cugat es remunta a gairebé 40 anys


Temes relacionats

Jutjats propis a Sant Cugat: una reclamació històrica de jutjat de guàrdia (24/oct/24)

Sant Cugat reclama de nou els jutjats de primera instància per a la ciutat (20/mar/17)

Front polític comú en la reclamació de jutjats propis per a Sant Cugat (21/mai/12)

Unanimitat en la reclamació de jutjats de primera instància i instrucció per a Sant Cugat (20/mar/07)


  • Comparteix:

Vallès amb Olmedo aquest dimecres a Madrid / Foto: Ajuntament

Vallès amb Olmedo aquest dimecres a Madrid / Foto: Ajuntament

L'Ajuntament de Sant Cugat vol posar fi a la reivindicació històrica de no comptar amb partit judicial propi i uns jutjats de primera instància i instrucció quan el municipi voreja els 100.000 habitants. L'alcalde, Josep Maria Vallès, s'ha reunit aquest dimecres a Madrid amb el secretari d'Estat de Justícia, Manuel Olmedo, per 'acordar la creació del partit judicial propi'. Un partit que se segregaria del de Rubí, segons l'esmena de Junts al projecte de llei orgànica que permetria la creació dels jutjats propis. Tot plegat, és fruit d'un acord entre el PSOE i el grup parlamentari de Junts per Catalunya, promogut per l'Ajuntament. Per ubicar l'edifici judicial, l'Ajuntament disposa d'uns terrenys qualificats d'equipaments a l'avinguda de Can Volpelleres, al costat de la comissaria dels Mossos i la futura comissaria de la Policia Local.


Vallès va a Madrid

L'alcalde ha elevat al secretari la demanda santcugatenca, secundada pel món empresarial, comercial i associatiu. El juntaire també s'ha reunit amb la diputada de Junts per Catalunya Míriam Nogueras, responsable de tramitar l'esmena transaccional promoguda per l'Ajuntament al projecte de Llei d'eficiència en l'àmbit de la Justícia, que permetrà la creació dels jutjats propis.

L'esmena juntaire demana segregar el partit judicial de Rubí i crear un de nou a Sant Cugat. Es preveu que la llei, segons l'Ajuntament, s'aprovi abans de finals d'any. L'alcalde ha afirmat, en un comunicat, que es tracta "d'una llarga reivindicació de la societat santcugatenca que requereix un servei públic judicial àgil i de proximitat i no dependre del de Rubí, històricament col·lapsat". Vallès posa en valor que "fins ara, Sant Cugat no havia arribat tant lluny en aquesta reivindicació" amb la proposta del grup parlamentari juntaire al Congrés.

El PSOE: l'altre meitat de l'acord

El PSC local ha posat en valor l'acord assolit amb els juntaires, destacant la feina de la senadora santcugatenca Elena Vila i el grup parlamentari socialista. Vila ha afirmat que "és una demostració que buscar l'entesa amb formacions diferents en temes de ciutat sempre és un benefici per a la població". Per a la formació, l'acord suposa una millora per a la qualitat de vida dels santcugatencs que, fins ara, es desplaçaven fins als saturats jutjats de Rubí.

L'Ajuntament de ciutat veïna no s'ha pronunciat sobre com aquesta notícia afectarà l'eventual construcció del Palau Judicial de Rubí, que suposava un nou edifici per prestar servei també a Sant Cugat i Castellbisbal. Si Sant Cugat surt de l'equació, caldrà veure com es concreta aquest projecte. El juliol passat, el govern en funcions d'ERC estava a l'espera d'una cessió de terrenys municipals al passeig de la Riera, al polígon de Cova Solera, segons Ràdio Rubí.

CONSULTA AQUÍ LA HISTÒRIA D'AQUESTA REIVINDICACIÓ





Josep Maria Vallès

Fruit del treball amb el grup parlamentari de Junts al Congrés, farem aquesta esmena a la llei amb l'objectiu de tenir-la aprovada abans de finals d'any. Tindrem jutjats propis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.