La Marxa Infantil ret homenatge als 250 anys de vida del Pi d'en Xandri

1.100 parelles d'infants comparteixen companyia i natura en aquest referent a Sant Cugat

Societat

Publicat ahir per Joan Garcia

La 65a edició de la Marxa Infantil de Sant Cugat, organitzada pel Club Muntanyenc Sant Cugat, ha volgut felicitar els 250 anys del Pi d'en Xandri, l'arbre i símbol de la nostra ciutat, amb un control de la cursa en aquest punt i amb diferents globus vermells simbolitzant el número de l'aniversari. 1.100 parelles, d'entre 5 i 12 anys, han participat en aquesta edició amb sortida i arribada al parc de Ramon Barnils. La sortida s'ha fet de manera puntual a les 9 h amb la tallada de cinta a càrrec de l'alcalde, Josep Maria Vallès, i del president del Muntanyenc, Joan Bel. El moment més emotiu s'ha produït quan Biel Rebollo, infant amb discapacitat física, ha creuat la línia d'arribada completant el recorregut.

Més de 2.000 infants han gaudit de la Marxa Infantil en un recorregut marcat per la natura i pel bon ambient. El dia ha acompanyat amb un sol radiant des de l'inici. Els marxaires han sortit de manera puntual, en grups de 10 i per parelles, afrontant els primers quilòmetres per la ciutat i asfalt. Els voluntaris, gairebé 150, han ajudat a la bona organització a la confluència dels carrers.

La Marxa s'ha endinsat per Collserola i ens ha deixat imatges idíl·liques dels cavalls de l'Hípica de Can Calders i el pas dels infants per aquest punt quilomètric. El bosc i la natura han acompanyat en tot moment als participants que s'han aturat per fer un petit àpat. A cada control hi havia senyalitzacions per veure el minutatge fet.

Després d'esmorzar calia tornar a fer el recorregut i arribar a un control referent i majestuós, el del Pi d'En Xandri. 250 anys d'història i un arbre que ha quedat engalanat amb uns globus i el número de l'aniversari. Recta final i arribada al parc de Ramon Barnils on els primers han entrat esprintant.

I la Marxa també deixa moments emotius com el del Biel Rebollo. És la segona vegada que completa la cursa i ho ha fet amb l'ajuda del projecte 'Obrim Camí' del Muntanyenc. Una arribada plena d'alegria i satisfacció. El president del Club Muntanyenc. Joan Bel, assenyala que "aquest dia queda en el record de tots els participants per a tota la vida". L'alcalde, Josep Maria Vallès, ressalta que "aquesta Marxa Infantil és un referent de tot Catalunya i de l'Estat espanyol".

El Rotary, present a la Marxa Infantil

El Rotary Club de Sant Cugat ha participat en la Marxa Infantil per quart any consecutiu amb una activitat educativa on es preguntava un qüestionari relacionat el reciclatge i el medi ambient. Els concursants que han respost correctament han entrat en un sorteig que es resoldrà aquest dilluns a les 17:30h a la seu del Club Muntanyenc.




DECLARACIONS

Josep Maria Vallès

La Marxa Infantil és un referent a Catalunya i fa que la natura s'impregni amb els participants.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Joan Bel

Participar en aquesta Marxa Infantil és un record per a tota la vida.

Your browser doesn’t support HTML5 audio