La 49a Festa de Tardor, un espai de cohesió per a les entitats de Sant Cugat

La gran festa de les entitats té lloc el 26 i 27 d'octubre sota el lema 'Impuls a les entitats socials i culturals de Sant Cugat'


  • Comparteix:

Presentació de la Festa de Tardor / Foto: Cugat Mèdia

Presentació de la Festa de Tardor / Foto: Cugat Mèdia

Més de 50 entitats participaran els dies 26 i 27 d'octubre a la 49a Festa de Tardor. Ho faran, a més, amb la voluntat de l'organització que surtin beneficiades i que es generin vincles entre elles. Així ho han expressat en la presentació del cartell dels actes d'aquest dijous a l'Ateneu Santcugatenc, que porta com a lema 'Impuls a les entitats socials i culturals de Sant Cugat'. Una altra novetat és el codi ètic que han establert, per tal de reflectir els valors que uneixen a les entitats que hi formen part.

Des de l'organització s'han mostrat orgullosos de comptar amb associacions "que trepitgen carrer de manera lúdica, que pugen a escenaris, que volen compartir música, que ajuden a les necessitats dels altres, que revitalitzen la cultura o que enforteixen l'esport". Ho ha detallat la membre de la comissió de la Festa de Tardor Margarida Cleris aquest dijous en la presentació del cartell d'enguany.

Una de les voluntats d'enguany és la unió entre les diverses entitats. "Que ajudi a generar vincles que no existeixen", ha reivindicat el també membre de la comissió Jordi Torrente, que ha manifestat que volen incentivar el debat i establir mesures per a una cohesió major.

La Festa de Tardor s'acull a les places d'Octavià, Sant Pere, U d'Octubre, al parc de Can Vernet, als jardins del Paga-li Joan i a la Casa de Cultura.

Entitats "autoexcloses"

En aquest sentit, han recordat la polèmica viscuda amb Vox l'any passat, quan el partit va assegurar que l'havien "expulsat" de la Festa de Tardor per no signar el manifest. Ja en aquell moment, l'organització va apuntar que si una entitat no subscriu el text, no pot participar-hi. Un any després, la comissió diu que si algun partit s'ha sentit exclòs "és que s'ha autoexclòs". Per participar a la Festa de Tardor, cada entitat paga una quota de 60 euros.

L'organització ha aprofitat la compareixença d'aquest dijous per reprovar les retallades econòmiques de l'Ajuntament que afecten el teixit associatiu. També ha tingut paraules quant als conflictes armats: "És igual de lícit defensar la pau a Ucraïna que el poble de Gaza", ha apuntat Torrente.


Jordi Torrente

Voldriem que ajudés a establir relacions entre les entitats que participen de la festa. Qui fos el beneficiat fos el teixit associatiu de la ciutat i ajudés a generar vincles que no existeixen. Que no siguen entitats aïllades, sinó connectades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.