La Marxa Infantil de Sant Cugat arriba aquest diumenge a la 65a edició

Més de 2.000 infants i 190 voluntaris participaran en aquesta tradicional prova organitzada pel Club Muntanyenc Sant Cugat

Imatge d'arxiu de la Marxa Infantil de regularitat / Foto: Ajuntament Sant Cugat

Societat

Publicat avui, a les 06:00 per Alba Triadó

Sant Cugat acull aquest diumenge la 65a edició de la Marxa Infantil de Regularitat, una cita anual que aplega centenars d'infants per recórrer els paratges naturals de Collserola. L'esdeveniment, organitzat pel Club Muntanyenc Sant Cugat (CMSC), mobilitzarà més de 2.300 infants i 190 voluntaris en una jornada que promet ser tot un èxit. El president del club, Joan Bel, ha recordat que la prova no premia la velocitat, sinó la constància en el ritme: 'No es tracta d'arribar el primer, es tracta que hi hagi un equilibri entre tota la marxa'.

Escolta-ho


Meteorologia favorable

Una de les poques coses que pot fer trontollar la cita és la meteorologia. Una preocupació que els organitzadors no tenen enguany, ja que la previsió és de bon temps, segons ha explicat el president del CMSC. Tot apunta que "farà bon temps i no hi haurà pluja", ha celebrat. Tot i així, des de l'organització s'aconsella als participants portar un impermeable "per si s'escapessin quatre gotes". Oliver Giralt, coordinador de la prova, ha explicat que en cas de pluja lleugera es mantindrà la marxa i que només se suspendria en cas de tempesta forta.

Organització

La participació està limitada a 1.100 parelles d'infants entre 7 i 12 anys, una mesura recomanada pel Consorci del Parc Natural de Collserola per protegir l'entorn. L'organització compta amb diversos equips de voluntaris, incloent-hi efectius de protecció civil i Creu Roja, que s'encarreguen de tasques com el control de sortida i arribada, suport durant el recorregut i controls de pas. Giralt ha destacat la complexitat organitzativa, ja que la preparació comença "just després de finalitzar l'edició anterior" i es treballa durant tot l'any per coordinar les diferents tasques.

Bel ha animat les famílies a gaudir de la jornada i ha fet una crida perquè els pares no interfereixin en el desenvolupament de la marxa: "L'ideal és que portin els infants al punt de sortida i els recullin al final, ja que la marxa està perfectament controlada pels voluntaris."

Crida a la col·laboració dels comerços

Pel que fa als premis, els organitzadors han fet una crida a la col·laboració de comerços i empreses locals. "Cada cop costa més trobar patrocinadors que vulguin col·laborar amb l'entrega de premis", ha lamentat Giralt. Tot i això, es mantindrà el lliurament de premis als primers classificats en un acte posterior, previst per al 9 de novembre.

250è aniversari del Pi d'en Xandri

Una de les novetats d'enguany és la commemoració del 250è aniversari del Pi d'en Xandri, que tindrà un protagonisme especial durant tota la marxa. Giralt ha destacat que "tota l'activitat està específicament dedicada al Pi d'en Xandri i els seus 250 anys".


DECLARACIONS

Joan Bel

Els pares no haurien d'intervenir en res absolutament a la marxa, simplement portar els seus fills al punt de sortida i recollir-los quan arribin. L'ideal és que no estiguin pel mig i que no interfereixin en els moviments habituals de la marxa.

Your browser doesn’t support HTML5 audio