Ajornat el desnonament de dues famílies de la Floresta

Una d'elles ha acceptat l'alternativa habitacional de l'Ajuntament

Alguns veïns donen suport a les famílies afectades / Foto: Cugat Mèdia

Societat

Publicat avui, a les 11:18 per Sílvia González

El llançament previst aquest dimarts al carrer del Dipòsit de la Floresta s'ha ajornat 15 dies, fins al 29 d'octubre, segons ha decidit la comitiva judicial. És el marge de temps que demanava el Sindicat de Llogateres, que ha reunit una trentena de persones per fer costat a dues famílies amb menors. Banc Santander és el propietari de l'immoble, una casa catalogada on viuen les dues famílies i dos ocupants més. Els Serveis Socials han ofert alternativa habitacional a una de les famílies, i aquesta l'ha acceptada. La resta d'inquilins ha de cercar un lloc on viure.


El panorama de dues famílies amb menors

Tant en Julio i la Fabiana, com el Flavio, tenen un fill de tres anys. Els primers tenen acreditada una situació de vulnerabilitat de Serveis Socials, per la qual cosa l'Ajuntament ha ofert un apartament provisionalment a l'espera que trobin una llar definitiva.

La comitiva judicial s'ha personat a la finca, dividida en dos habitatges, per procedir al llançament, però finalment ha accedit a ajornar el desnonament després de conversar amb els afectats, el Sindicat i Serveis Socials. La secretària judicial ha deixat clar que, en la propera convocatòria, anirà acompanyada de la unitat ARRO de Mossos.

L'escalf florestà

Una trentena de veïns s'han aplegat davant la casa per fer suport a les famílies, i també als altres dos ocupants que la comitiva judicial ha identificat. Un d'ells és un pintor que portava un any vivint a l'edifici i l'altre un jove que hi ha residit, de forma intermitent, en els últims anys.

Des del Sindicat de Llogateres han denunciat "la pressió de Serveis Socials" en forçar, diuen, Julio i Fabiana a acceptar l'apartament. En les converses mantingudes al carrer, les tècniques municipals han exposat que la llar proposada reunia unes condicions més òptimes per a una família amb menor. La membre del sindicat Mariona Bota ha afirmat que "la maquinària de l'Estat contribueix a fer fora la gent de casa seva" i remarca que l'apartament facilitat a la família és un solució "de mínims".

37 desnonaments aquest any

En el que portem d'any, a Sant Cugat s'han programat 37 llançaments, que pertanyen a 29 domicilis diferents, segons fonts de la regidoria de Drets Socials. D'aquests desnonaments, quatre han tingut entrega de claus prèvia, 16 s'han executat i 17 s'han ajornat o suspès.










DECLARACIONS

Mariona Bota

Si voleu, ho faig per a informatius en vídeo i ja de pas ho venc a l'efecte mosaic, o què?

Your browser doesn’t support HTML5 audio