S'obre el termini per presentar les candidatures del premi Memorial per la Pau Joan XXIII

El guardó reconeix el compromís amb la construcció de la pau i el desenvolupament humà

Nadia Ghulam a l'entrega del guardó el Memorial per la Pau Joan XXIII / Foto: Unipau

Societat

Publicat avui, a les 06:00 per Guillem Andrés

Ja es poden presentar les candidatures pel guardó Memorial per la Pau Joan XXIII i per la Menció de reconeixement Frederic Roda. La proposta ha d'anar acompanyada d'un argumentari que en justifiqui els motius.

Els premis els atorga la Universitat Internacional de la Pau conjuntament amb l'Institut Víctor Seix de Polemologia a persones fortament compromeses amb la construcció de la pau i el desenvolupament humà. La proposta ha de ser tramesa via formulari en línia, fins al 31 d'octubre.

El guardó es va donar per primera vegada el 1967, essent el premi de pau més antic de Catalunya. L'any 2017 s'hi va afegir la Menció d'Honor Frederic Roda, destinada a retre homenatge a entitats i col·lectius que mereixen ser reconeguts pel seu compromís en l'àmbit de pau.

En la darrera edició del 2023, el Memorial va reconèixer a Nadia Ghulam pel seu treball en favor de la pau a l'Afganistan, mentre que la Menció la va rebre la coalició d'entitats solidàries amb el poble palestí 'Prou Complicitat amb Israel'.