La Ruta de Tapes torna a partir d'aquest dijous a Sant Cugat després de cinc anys d'absència

En una edició de rècord, 36 establiments oferiran tapes i cervesa per 4 euros del 17 al 27 d'octubre


  • Comparteix:

Algunes de les tapes que es podran degustar a la Ruta de les Tapes / Foto: Web de la iniciativa (Gastronosfera)

Algunes de les tapes que es podran degustar a la Ruta de les Tapes / Foto: Web de la iniciativa (Gastronosfera)

Sant Cugat torna a acollir la Ruta de Tapes després de cinc anys d'absència. L'esdeveniment gastronòmic, que se celebrarà del 17 al 27 d'octubre, comptarà amb la participació de 36 establiments, una xifra rècord d'adhesions respecte a edicions anteriors. Els restaurants participants oferiran una tapa i un quinto de cervesa per 4 euros. La iniciativa, organitzada pel Gremi d'Hostaleria i Restauració de Sant Cugat, té com a objectiu dinamitzar el sector de la restauració local, segons han explicat els responsables al magazín 'Faves comptades'.

ESCOLTA-HO


El president del gremi, Roger Mesegué, explica que la recuperació de la Ruta de Tapes ha requerit un any de preparació: "Portem un any treballant per això. Esperem que sigui un èxit, que a la gent li agradi i que disfruti." I és que en aquesta edició, els organitzadors esperen servir entre 1.000 i 2.000 tapes per establiment durant els 10 dies de la proposta culinària.

Segons el secretari del gremi i propietari del restaurant Dehesa, Toni Soriano, molts dels locals que s'han afegit a la ruta són nous a la ciutat, ja que només sis establiments participants d'enguany són veterans d'edicions anteriors. "És una bona manera de donar-se a conèixer i de fer poble", ha explicat.

Novetats en el sistema de votació popular de la millor tapa

La Ruta de la Tapes tindrà un concurs popular en què els visitants podran votar la millor tapa a través d'un codi QR que trobaran als fulletons distribuïts pels comerços. "Aquest any ens hem modernitzat i només farem votació popular a través d'internet", ha explicat Soriano, que ha afegit que entre els votants es sortejarà un sopar per a dues persones en un dels restaurants de la ruta i cinc cistelles de productes de Casa Ametller.

Vals d'aparcament gratuït

El retorn de la ruta arriba acompanyat d'una iniciativa per facilitar l'aparcament als visitants, gràcies a la col·laboració amb Telepark. Carolina Verdugo, directora de Telepark a Catalunya, ha anunciat que s'oferiran vals de mitja hora gratuïta als cinc aparcaments gestionats per l'empresa a la ciutat: "Hem acordat fer una primera tirada de mil vals de mitja hora gratuïts. La gent no perdrà el temps buscant aparcament, sinó que directament podrà gaudir de tots els restauradors que estan participant en aquesta gran iniciativa"

Aquesta edició compta per primera vegada amb el suport del Gremi d'Hostaleria del Vallès Occidental i Barcelonès, així com amb el patrocini d'Estrella Damm i la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Cugat.

Pots escoltar el magazín 'Faves comptades' de dilluns a divendres de 10 h a 12 h al 91.5 FM i a cugat.cat/directe


Toni Soriano

Els locals nous tenen moltes ganes de participar, de donar-se a conèixer a ells i al seu producte. És una bona manera d'iniciar-se i d'obrir-se al mercat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.