L'Aplec de la Salut: centre d'unió de la cultura popular i del teixit associatiu de Valldoreix

L'ermita de la Salut reuneix unes 250 persones en una festa d'identitat valldoreixenca

Societat

Publicat diumenge per Joan Garcia

Unes 250 persones s'han reunit a l'Aplec de la Salut per gaudir d'un diumenge de convivència, amistat i de compartir taula en un entorn idíl·lic, ple de natura i simbolisme. L'ermita de la Salut, entre Valldoreix i el Papiol, s'ha convertit en el centre neuràlgic de la jornada, on s'han reunit petits, grans i famílies que han volgut reforçar lligams. Activitats infantils, la ballada de gegants de l'Assumpta i el Cebrià (els gegants de Valldoreix), la ballada de sardanes, la cantada coral i un dinar de carmanyola han estat els actes més destacats de la jornada.

L'Aplec de la Salut s'ha iniciat a les 10 h amb la Missa a l'ermita. Un cop finalitzada la cerimònia, el president de l'EMD de Valldoreix, el també historiador Juanjo Cortés, ha explicat diferents fets destacats del simbolisme d'aquesta joia arquitectònica. Els infants també han tingut el seu espai, amb jocs creatius de tot tipus, tallers d'olor del bosc i, fins i tot, algun s'ha vestit amb l'uniforme de l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF).

L'ambient s'ha impregnat de cultura popular de la mà de l'Associació de Voluntaris de Cultura Popular i la destacada actuació dels Gegants de Valldoreix, el Cebrià i l'Assumpta, davant l'ermita i, després, a l'esplanada. La presidenta de l'Associació de Voluntaris de Cultura Popular de Valldoreix, Almodis Ortega, es mostra satisfeta per la participació de les entitat en aquesta festa, però no es conforma: "Necessitem més entitats que participin en aquest Aplec de la Salut", ha dit en declaracions a Cugat Mèdia.

Les sardanes també han fet acte de presència, amb la música de la Cobla Ciutat de Terrassa en un entorn idíl·lic per ballar. I, finalment, la Coral Harmonia i Music'Al Cor també ha ofert un petit tast. El president de l'EMD, Juanjo Cortés, ressalta el punt de trobada d'identitat valldoreixenca en aquesta festa. "És un dia de festa, de compartir, de gaudir de la natura i del patrimoni que ens aplega", ha apuntat.

El dinar de carmanyola a l'esplanada ha posat el punt final a un Aplec de la Salut que segueix reforçant la identitat històrica, cultural i afectiva de Valldoreix.




DECLARACIONS

Juanjo Cortés

És un dia de festa, de compartir, de gaudir de la natura i del patrimoni que ens aplega. Ens fa tornar a les arrels i potenciar la nostra identitat de poble.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Almodis Ortega

Necessitem més entitats que participin en aquest Aplec de la Salut.

Your browser doesn’t support HTML5 audio