'No podem sortir de casa': el veïnat de l'avinguda de Bilbao reclama mesures per reduir el trànsit

Fer la via unidireccional i instal·lar-hi un radar són algunes de les mesures que proposen

Societat

Publicat avui, a les 06:00 per Guillem Andrés

El trànsit continu a l'avinguda de Bilbao, a Mira-sol, treu de polleguera el veïnat des de fa més de 20 anys. El pas, especialment de camions de gran tonatge, dificulta la mobilitat de la resta de vehicles i genera soroll. És per això que reclamen que la via esdevingui unidireccional, que bona part de la circulació es desviï per carrers més amples del voltant i instal·lar-hi un radar.

Una veïna, Ute May, exposa les dificultats per poder-hi circular: "Pràcticament no podem sortir de casa". Per la seva banda, la veïna Pepita Magrinyà manifesta que "són camions importants i el carrer és estret", i que quan s'encreuen dos, un d'ells s'ha de parar.

A més d'establir la via de direcció única, també demanen que és desviï la circulació. Lluís Valle, veí de la zona, explica que "a 840 metres hi ha la carretera de Vallvidrera, que està preparada per suportar totes aquestes càrregues". Considera que "amb una bona senyalització de l'Ajuntament, tot aquest transport es podria traslladar sense cap perjudici per a pràcticament ningú".

D'altra banda, les deixalles acumulades al carrer de Liberata Masoliver -per on passa la via cívica a tocar de l'autopista- també els hi genera molèsties. En aquest espai hi venen camions a abocar les deixalles i més tard unes excavadores ho recullen, fent molt soroll. El veïnat, per tant, sol·licita que aquest abocador es mogui al carrer de Les Palmes.

Excés de velocitat i calçada en mal estat

Una altra protesta que tenen és la velocitat a la qual passen els vehicles. Tot i que el límit està marcat en 30 quilòmetres per hora, els veïns asseguren que els cotxes passen a 80 i els camions a 60. Reclamen que s'instal·li un radar i s'apliquin sancions per a qui superi el màxim permès.

Altres queixes són que la calçada es troba en mal estat, ja que algunes tapes de clavegueram estan enfonsades, així com unes voreres irregulars pel pas de camions i la falta de manteniment. Això perjudica, per exemple, el pas de persones amb mobilitat reduïda.

Aquestes són unes queixes que el veïnat ja ha traslladat a l'Ajuntament, al consell de barri de Mira-sol d'octubre.






DECLARACIONS

Ute May

Hi ha tan trànsit. Passen camions i autobusos, penso que hauria de ser direcció única. Pràcticament no podem sortir de casa.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Pepita

Són camions importants. Quan es creuen dos camions o autobusos la cosa va justa i un d'ells s'ha d'aturar.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Lluís Valle

A 840 metres hi ha la carretera de Vallvidrera que està preparada per suportar totes aquestes cargues. Amb una bona senyalització de l'Ajuntament, tot aquest transport es podria traslladar sense cap perjudici per pràcticament ningú.

Your browser doesn’t support HTML5 audio