CGT encartella de nou les escoles: 'Vindran mobilitzacions més dures per la gestió de PAIDOS'

El sindicat es manté ferm en la denúncia de les condicions laborals de les treballadores


Temes relacionats

La CGT omple la ciutat de cartells contra l'empresa PAIDOS-Fundesplai (25/jun/24)


  • Comparteix:

Cartells de la CGT en l'accés a l'escola Pins del Vallès / Foto: Cugat Mèdia

Cartells de la CGT en l'accés a l'escola Pins del Vallès / Foto: Cugat Mèdia

Les escoles de la ciutat s'han llevat aquest dimecres amb cartells de la CGT denunciant la gestió que fa PAIDOS-Fundesplai de les condicions laborals de les treballadores d'extraescolars i casals, així com de la prestació del servei. '25 anys explotant el jovent de Sant Cugat' és la reivindicació del sindicat en la segona encartellada que fa, després de la realitzada al juny. El col·lectiu ha explicat a Cugat Mèdia que hi ha irregularitats en les nòmines, que l'estat de les cuines no és l'idoni i que el sou de les treballadores és molt baix. Per tot plegat, la GCT adverteix que les mobilitzacions 'només han fet que començar'. L'única escola pública on no presta servei PAIDOS és el Turó de Can Mates.


El secretari d'acció jurídica d'ensenyament de la CGT, Dani Sánchez, ha exposat que de poc han servit les converses que al juliol van mantenir amb PAIDOS, arran de denunciar l'acomiadament d'una treballadora, diu, per negociar la vaga del 6 de setembre de 2023. Quan es va produir la primera encartellada de la CGT al juny, PAIDOS-Fundesplai va qualificar l'acció de "desproporcionada" i assegurava que estava treballant el cas amb la CGT.

Aquest acomiadament ha derivat en una denúncia per vulneració de drets sindicals en ser l'empleada delegada sindical. PAIDOS no s'ha presentat a la mediació, ha remarcat Sánchez.

Un dels cartells que han aparegut aquest dimecres al voltant de La Mirada

Un dels cartells que han aparegut aquest dimecres al voltant de La Mirada / Foto: Foto: Cedida


Als problemes anteriorment mencionats, la CGT hi suma hores extres que no s'estan pagant. Sánchez alerta que la situació laboral de les empleades "repercuteix directament" en la seva feina, i de retruc, en la prestació del servei. I ho diu posant exemples com "no disposar d'elements bàsics com una pilota nova o coses flagrants com no reparar una cuina".

Pancarta de protesta, a l'entrada de l'escola Collserola

Pancarta de protesta, a l'entrada de l'escola Collserola / Foto: Cedida



La gestió de l'OMET

Amb motiu de la concessió a PAIDOS-Fundesplai de la gestió de l'Oficina Municipal d'Esports per a Tothom (OMET), la CGT ha contactat la plantilla que quedarà subrogada per oferir-los assessorament. La CGT ha explicat als empleats de l'OMET que, en antigues subrogacions de PAIDOS, alguns professionals s'han trobat amb pèrdues del 30% de poder adquisitiu i casos de no respectar l'antiguitat. Segons el sindicat, la subrogació de la plantilla per part de PAIDOS encara no s'ha fet efectiva.

Qui és PAIDOS-Fundesplai?

Paidos és una empresa, nascuda a Sant Cugat l'any 1999, que està dins del grup Fundesplai des de 2014, però que a Sant Cugat funciona com a unitat territorial. Actualment es fa càrrec de les extraescolars i casals de totes les escoles públiques (menys Turó de Can Mates), de l'institut Pla i Farreras, i d'una concertada (Pureza de Maria). També gestiona el menjador de nou escoles públiques (Joan Maragall, Collserola, Gerbert d'Orlhac, Ciutat d'Alba, Pi d'en Xandri, Catalunya, Ferran i Clua, l'Olivera i La Mirada) i de l'institut Pla i Farreras. També porte el personal de suport educatiu de les bressol municipals.


Dani Sánchez

L'escatimar de Paidos afecta les treballadores i també en el servei que s'està donant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.