8mil motius convoca una concentració a Sant Cugat davant una sentència condemnatòria

L'espera de les encausades s'ha allargat sis anys

Sortida del judici en el darrer dia de sessions, el passat 30 de maig / Foto: Cugat Mèdia

Societat

Publicat avui, a les 09:50 per Sílvia González / Anna González

Les encausades de 8mil motius convoquen una concentració per aquest dijous, a les sis de la tarda a la plaça de Lluís Millet, per reprovar la sentència condemnatòria que han fet pública. La jutgessa imposa una pena d'any i mig de presó per a cadascuna i una indemnització solidària de 26.000 euros, a pagar entre totes, a FGC. El col·lectiu considera 'una condemna de presó al feminisme' pel tall de les vies del tren a l'estació de Sant Cugat durant la vaga general del 8 de març de 2018. Les encausades exposaran aquest dijous en roda de premsa les accions a emprendre davant una sentència per la qual no aniran a presó, en no tenir cap d'elles antecedents.


La cobertura del judici de Cugat Mèdia

Tot i que estava previst que la sentència s'emetés a principis d'estiu, la jutgessa del jutjat penal número 3 de Terrassa ja té una resolució sobre la taula, ha pogut saber Cugat Mèdia. Les set encausades oferiran una roda de premsa, acompanyades de les advocades, per informar dels detalls de la decisió judicial i dels moviments a emprendre pel col·lectiu.

Petició de 3 anys de presó

La Fiscalia, única acusació després de la retirada del procediment de Ferrocarrils, demana 3 anys de presó per a cadascuna de les set encausades i 26.000 euros a pagar entre totes (inicialment la quantitat era per a cada afectada) pel que creu un delicte de desordres públics agreujats, en implicar una alta afectació amb intencionalitat. La fiscal considerar que es compleixen els requisits penals per al delicte de desordres públics com són l'alteració de la pau pública, la intencionalitat i el risc de perill.

A més, veu intencionalitat en l'actuació de les acusades, ja que considera que els seus drets a manifestació, reunió i expressió es podien exercir sense recórrer a aquesta afectació; de la qual diu eren conscients, ja que van triar una hora punta, es van col·locar en la bifurcació de línies, no van avisar prèviament ni van sortir de manera voluntària, entre d'altres.

Les acusades, dins la sala en el darrer dia de judici de 8Mil Motius / Foto: Cugat Mèdia

Dret de manifestació

Les defenses demanen l'absolució en el que qualifiquen un cas de drets fonamentals. Per a les defenses, l'afectació de l'acció (que no compta amb cap prova de càrrec) respon a una mala gestió de FGC comprovable, van dir, en les queixes dels usuaris aportades i del testimoni dels Mossos i dels vigilants de seguretat, en una declaració al judici en què es van veure les imatges de Cugat Mèdia del 8-M del 2018.

Les defenses han negat que la reivindicació comportés un perill i han lamentat la dilació del procediment -com van plantejar el primer dia de judici-. Per això, consideren desproporcionada la petició de la Fiscalia per a unes joves que no tenen antecedents, que han expressat el seu compromís amb els drets col·lectius, que "van fer ús del dret de reunió i de manifestació pacífica" i que van evidenciar que "les protestes modifiquen realitats".

Sortida de les acusades del judici, on les ha rebut una vintena de persones en suport / Foto: Cugat Mèdia



MIRA AQUÍ LES IMATGES DE CUGAT MÈDIA DE LA PROTESTA DEL 8-M DEL 2018