'El Consell de la Gent Gran no ha servit per res'

Els representants de la gent gran lamenten la manca de recursos i la lentitud de l'Ajuntament per atendre les seves necessitats


  • Comparteix:

D'esquerra a dreta: Joan Cortadellas, Carme Reverte i Juan Merino a l'estudi Ramon Barnils de Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

D'esquerra a dreta: Joan Cortadellas, Carme Reverte i Juan Merino a l'estudi Ramon Barnils de Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat posa el punt final a la Setmana de la Gent Gran, una iniciativa que ha posat de manifest les reivindicacions d'aquest col·lectiu, que representa el 14% de la població de la ciutat. El magazín 'Faves comptades' ha abordat els reptes i reivindicacions de la gent gran de la mà del vicepresident del Consell de la Gent Gran i president de la Llar d'Avis de la Parròquia, Joan Cortadellas, i del membre de la Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat Juan Merino. Ambdós han aprofitat l'ocasió per reclamar, un cop més, la creació d'una regidoria específica que atengui les seves necessitats i que canalitzi els recursos necessaris per dur a terme els projectes pendents.


Manca de recursos i lentitud administrativa

Una de les principals queixes és la manca de personal tècnic dedicat a la gent gran. Cortadellas critica que "a Sant Cugat, per set casals de la gent gran, tenim mitja tècnica" i ho contraposa amb la situació d'altres municipis: "A Barcelona, a la dreta de l'Eixample, hi ha set casals de la gent gran amb 14 tècnics pagats per l'Ajuntament."

Consell de la Gent Gran inoperant

Els representants de la gent gran també han assenyalat la ineficàcia del Consell de la Gent Gran. "Puc dir-ho amb totes les lletres, no ha servit per a res", ha afirmat Cortadellas. El vicepresident del Consell de la Gent Gran ha lamentat que el nou govern no s'hagi reunit amb el consell tot i que fa més d'un any que són al càrrec.

Preocupació per la futura residència

Un altre tema que preocupa aquest col·lectiu és la construcció del que es va anunciar com a segona residència pública a la ciutat. Els representants han criticat la manca de comunicació per part de l'Ajuntament sobre aquest projecte. "No s'ha parlat amb les entitats de la gent gran", ha lamentat Cortadellas.

Merino ha expressat dubtes sobre la viabilitat del projecte: "No hi ha ni seguretat que es concertin places, ni hi ha cap seguretat que hi hagi cap entitat sense ànim de lucre que li interessi invertir la milionada que representa construir la residència."

La Setmana de la Gent Gran ha servit per posar sobre la taula aquestes i altres reivindicacions, com la millora de l'estat de les voreres o la necessitat d'agilitzar els projectes pendents. Els representants de la gent gran han manifestat la seva intenció de continuar insistint en aquestes demandes, tot i la frustració que els genera la manca de respostes per part de l'Ajuntament.

El Xou de la Gent Gran, aquest divendres a la plaça d'Octavià, ha posat el punt final a la programació.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.