Un barri 'divers, cohesionat i vibrant': Monestir-Sant Francesc ja està de Festa Major

El pregó a càrrec de Pati Lepe i Toni Gual ha engegat la gresca, amb una vintena d'activitats durant el cap de setmana


  • Comparteix:

La importància de l'acció comunitària s'ha posat al centre en el tret de sortida de la Festa Major del Monestir-Sant Francesc. L'extècnica municipal que donava suport a la Xarxa d'entitats del barri, Pati Lepe, i el membre de l'Associació de Comerciants Toni Gual han pronunciat aquest divendres el pregó de la gresca, tot reivindicant la diversitat cultural i la cohesió que s'han conreat al llarg dels anys. I han subratllat que aquesta feina ha estat possible, en gran part, gràcies al paper de la Xarxa Monestir-Sant Francesc: 'Quan treballem plegades fem coses molt potents'.

El pregó també ha estat reivindicatiu: "Els compromisos han d'anar acompanyats de recursos perquè, si no, són buits", ha dit Lepe als representants de l'Ajuntament presents en la trobada, que ha tingut a l'amfiteatre dels Jardins del Vallès. En aquest sentit, des de la Xarxa han reclamat que "ningú no es quedi enrere", en referència a les persones sense llar que hi ha al barri, en particular a l'entorn de la plaça d'en Coll. L'alcalde, Josep Maria Vallès, ha assegurat que des de l'executiu, en particular des dels Serveis Socials, s'hi està treballant.

Vallès ha posat en valor "l'essència de poble" que té el barri del Monestir-Sant Francesc i ha agraït la tasca de dinamització que ha fet el teixit associatiu i comercial: "Molta gent ha descobert que darrere del Monestir hi ha vida".

Un cap de setmana ple d'activitats

El dissabte arrencarà amb els tallers de cultura popular i un matinal familiar amb pedalada pel barri, pintacares, puzles gegants a càrrec de QIDA i partides d'escacs. A la tarda serà moment per al concurs de pastissos i dolços, el Xou del Casal a càrrec de l'Associació de Gent Gran Sant Cugat, la rua amb Caporales San Simón Cochabamba, el sopar de carmanyola i la nit de ball amb Emanem's Band.

El bingo musical al migdia, la paella i la rifa populars així com el concert d'havaneres completaran el diumenge, el darrer dia de festa major. La cloenda de les festes la faran els músics locals que s'animin a participar en la Jam Musical, que tindrà lloc a les 18 h als Jardins de Sant Francesc.

CONSULTA AQUÍ LES ACTIVITATS DE LA GRESCA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.