Zooteràpia: quan els animals fan més que companyia

Cugat Mèdia ha acompanyat l'Associació Catalana de Zooteràpia en una de les seves sessions a la Fundació Catalònia


  • Comparteix:

L'Associació Catalana de Zooteràpia, amb seu a Sant Cugat, ofereix sessions de teràpia animal a entitats i col·lectius de tota mena. Un dels animals que els acompanya en aquestes teràpies és el Kiwi, un conill nan. El conill és una espècie ideal per fer teràpia amb persones que, per exemple, tenen por als gossos. I també és perfecte per treballar la paciència, la tranquil·litat i la cohesió de grup.

L'entitat visita els dimecres al matí la residència de dia que la Fundació Catalònia té a Ripollet. Allà, la zooterapeuta Susanna Grau i la presidenta de l'associació, Ana Güimil, engeguen la sessió, que no dura més d'una hora i entra en acció en Kiwi. ''Presento el Kiwi al grup i per fer-ho tenim una manera determinada de posar-nos: mans a sobre de la taula per deixar que el conill les olori i se senti en confiança per començar'', explica Grau. Una vegada feta les presentacions, els usuaris comencen a interactuar amb l'animal de diverses maneres, ja sigui observant-lo, acariciant-lo, donant-li menjar.

Sovint, quan es parla de teràpia amb animals, el primer pensament és per als gossos i els cavalls, l'anomenada equinoteràpia. ''El conill és un gran company de treball, amb ell pots catalitzar determinats comportaments i determinades situacions gràcies a les seves característiques'', afegeix la zooterapeuta.

Els beneficis de la zooteràpia

Quan en Kiwi surt del transportí hi ha dos tipus de reaccions per part dels usuaris, els qui s'emocionen i són els primers de tocar-lo i els qui el reben amb més o menys por. ''El conill dona molta calma, molta confiança, molta empatia. És important que ells entenguin que hem de mantenir la calma i no podem cridar'', especifica la presidenta de l'Associació Catalana de Zooteràpia, Ana Güimil. A mesura que passen els minuts, fins i tot els més tímids acaben amb el Kiwi en braços.

Habilitats socials, empatia, autoestima són alguns dels beneficis de la comunicació amb el conill. Güimil, però assegura que per sobre de tots aquests beneficis, el millor de tot és ''construir experiències positives'' amb els usuaris.





Susanna Grau

Des del principi, quan vaig començar a treballar a l'Associació catalana de Zooteràpia vaig decidir que el conill és un gran company de treball, amb ell pots catalitzar determinats comportaments i determinades situacions gràcies a les seves característiques.

Anna Güimil

Són un munt d'objectius que treballem de millora. D'habilitats socials, d'empatia, d'autoestima, de col·laboració. I tot això és gràcies a la comuniacació que ens dona el conill i el gos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.