Tot el que segurament mai t'havies preguntat sobre el sòl pelvià

La fisioterapeuta especialitzada en sòl pelvià desmenteix els mites més comuns sobre aquesta desconeguda part del cos

Una professional amb una maqueta d'una pelvis humana / Foto: CC by 4.0 MelConfidentiel

Societat

Publicat avui, a les 06:00 per Sara Bella

El sòl pelvià és un conjunt de músculs i lligaments, ubicat a la base de la pelvis, que té la funció de sostenir: sosté els esfínters, sosté els òrgans pèlvics i sosté, també, el plaer sexual. Tot i que és una part del cos molt important, moltes dones no n'han sentit a parlar fins que tenen un fill i comencen els problemes. Ara bé, per desmentir alguns mites que corren cal aclarir que: no només les dones tenen sòl pelvià, no només s'ha de revisar si hem parit i no és normal sentir dolor durant les relacions sexuals.

Escolta-ho


Amb tot aquest contingut i molt més s'ha estrenat a la secció de Salut del 'Faves comptades' Kate Capó, fisioterapeuta especialitzada en sòl pelvià i uroginecologia. La podeu trobar al centre Sivana Espai holístic, al costat de l'Hospital General. Es tracta d'un espai dedicat al ioga, a les teràpies holístiques i a la fisioteràpia.

La fisioterpeuta Kate Capó davant les instal·lacions de Cuat Mèdia / Foto: Cugat Mèdia



Un cop al mes, Capó ens anirà explicant com tenir cura del sòl pelvià, quins problemes ens hi podem trobar i quins tractaments són més eficaços. El seu objectiu és que el sòl pelvià deixi de ser un desconegut per convertir-se en un bon amic.

Pots escoltar el magazín 'Faves comptades' de dilluns a divendres de 10 a 12 h al 91.5 FM i a Ràdio Sant Cugat.

Foto: La fotografia d'aquesta notícia ha estat redimensionada per encaixar en l'estàndard de Cugat Mèdia. La fotografia, de MelConfidentiel té la llicència CC by 4.0