La gent gran de Sant Cugat reclama que se la 'tingui en compte a l'hora de prendre decisions importants'

El col·lectiu reclama una regidoria específica per tenir "un interlocutor polític assequible"

Un moment de l'actuació de Cugat Grup / Foto: Cugat Mèdia

Societat

Publicat ahir per Sergio Morales

La gran majoria de les entitats que conformen la Taula de la Gent Gran reclamen que l'Ajuntament faci el col·lectiu partícip de les decisions importants que els afecten. En un manifest llegit aquest diumenge, aprofitant el primer acte de la Setmana de la Gent Gran, han exigit que se'ls tingui en compte en temes com la posada en marxa de la nova residència i en l'elaboració del pla de millores de voreres.

El text també insta el govern, tot recordant que Junts ho recollia al programa electoral, que creï "una regidoria específica per a la gent gran". El col·lectiu ho veu com l'única manera de tenir "un interlocutor polític assequible". Al cartipàs, la cartera que més s'acosta a la reivindicació és la de Cicles de Vida, en mans de la regidora Esther Madrona.

El manifest reclama també que la taula sectorial d'aquest segment de la població sigui "un òrgan eficaç". També exigeixen noves promocions d'habitatge socials, així com que es treballi per a la "revitalització dels casals". "Potser així també aconseguirem que Sant Cugat pugui ser reconeguda com a 'Ciutat amiga de la gent gran'", clou el text.



La lectura del document ha tingut just abans del concert que ha engegat la Setmana de la Gent Gran, a càrrec del grup Cugat Grup.



La segona residència

També han intervingut activistes de la Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat. Han reclamat aclarir tots els aspectes relatius a la nova residència, la construcció de la qual està prevista a Volpelleres: "Ens queden molts dubtes a resoldre". La plataforma considera que "la clau de volta es troba en la manca d'una política pública que aposti sense embuts per la construcció de residències públiques".

Davant el fet que no serà la Generalitat qui construeixi l'equipament, l'Ajuntament ha optat per cedir el solar públic reservat a l'avinguda de la Clota a alguna empresa privada sense ànim de lucre per aixecar la residència. Per tant, s'haurà d'obrir un concurs per a la construcció i la gestió d'una residència en aquest espai, amb l'objectiu que la Generalitat concerti places i l'empresa guanyadora s'hi presenti, a més que ofereixi un preu més assequible.


DECLARACIONS

Françoise Clabecq

Que se'ns tingui en compte a l'hore de prendre decisions importants, com la posada en marxa de la nova residència o l'aprovació d'un programa de millora de les voreres. Que el consell de la gent gran sigui eficaç. Que hi hagi noves promocions urgents d'habitatge social.

Your browser doesn’t support HTML5 audio