Rut Canals, sexòloga: 'En el sexe no s'ha de fitxar'

La sexòloga Rut Canals respon la pregunta "Tenim molt o poc sexe?" al 'Faves comptades'


  • Comparteix:

Rut Canals és la sexòloga del magazín 'Faves comptades' / Foto: Cugat Mèdia

Rut Canals és la sexòloga del magazín 'Faves comptades' / Foto: Cugat Mèdia

Possiblement, alguna vegada t'has preguntat si tens molt o poc sexe. Ara bé, què és 'normal' en matèria sexual? El sexe es pot quantificar? La psicòloga i sexòloga clínica Rut Canals ha explicat al magazín 'Faves comptades' que el més important és la qualitat. Segons Canals, molta gent pateix el 'síndrome del funcionari' i es recalca que és important tenir clar que 'en el sexe no s'ha de fitxar.'

ESCOLTA-HO

Per copsar l'opinió dels santcugatencs la sexòloga ha sortit al carrer per preguntar als veïns i veïnes de la ciutat quines consideren que és la freqüència ideal setmanal per tenir relacions sexuals. Les respostes són variades, des d'un cop a la setmana fins a una vegada al dia, demostrant que no hi ha un consens clar sobre el tema.

De fet, la majoria de les persones que van a la consulta de Canals quan són preguntats per aquesta qüestió responen que la freqüència ideal de tenir sexe seria d'entre dos i quatre cops per setmana. Això fa que parelles estables que es troben en un moment vital de moltes obligacions i que tenen relacions un cop al mes es preocupin perquè tenen "poc sexe." El problema, segons la sexòloga, és que "tendim a comparar-nos amb els ideals que ens han venut de com hauria de ser la nostra vida sexual ja sigui en l'àmbit social com en el cinema, per exemple."

En aquests casos Canals recorda que el més important és el desig, l'erotisme i la dolçor en el tracte amb la parella, més que no pas la freqüència de les relacions sexuals. La raó és que hi ha molts factors que poden influir en el desig sexual com per exemple les diferències hormonals entre homes i dones; l'edat, tot i que no és l'únic factor determinant; l'estrès i la vida frenètica que portem i per últim, però no per això menys important, la falta de connexió amb un mateix i amb la parella.

Què podem fer per millorar la vida sexual?

Aquestes són algunes de les recomanacions que ha fet Rut Canals:
  • Ampliar la definició de sexe més enllà de l'acte genital
  • Dedicar temps a la connexió amb la parella
  • Practicar la sensualitat i l'erotisme en el dia a dia
  • Aprendre a "no fer res" i fluir amb la parella


  • Canals remarca la importància de no obsessionar-se amb la freqüència sexual i de prioritzar la qualitat de les relacions íntimes. "La clau està a trobar l'equilibri que funcioni per a cada parella i en dedicar temps a cultivar la connexió emocional".

    Pots escoltar el magazín 'Faves comptades' de dilluns a divendres de 10 a 12 h al 91.5 FM i a cugat.cat/directe



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.