Un Dia Sense Cotxes passat per aigua reuneix una cinquantena de santcugatencs

Tot i el mal temps, la pedalada, els karts sostenibles i els tallers han atret desenes de veïns a la Rambla del Celler


  • Comparteix:

La pluja ha desvirtuat el Dia Sense Cotxes de Sant Cugat aquest diumenge, on una cinquantena de persones s'ha reunit a la Rambla del Celler per reivindicar la mobilitat sostenible a la ciutat. La pedalada ha estat l'acte principal i moltes famílies han decidit sortir a recórrer la ciutat en bici malgrat el mal temps.

Amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat, l'Ajuntament ha organitzat aquesta marxa, un circuit de karts a pedals i diversos tallers relacionats amb el tema. Els més petits han gaudit dels tallers de pintura a l'aire lliure i de l'espectacle 'BubbleBike', que ha estat un dels més populars.

Fins a l'últim moment, la pluja ha amenaçat de suspendre totes les activitats, però l'assistència de desenes de famílies ha fet canviar finalment d'opinió l'organització. Des del consistori han lamentat el mal temps, ja que preveien una trobada multitudinària amb un impacte important. "Hem pogut donar el tret de sortida de la pedalada, però evidentment amb menys participants dels esperats", ha reflexionat la tinenta d'alcaldia de Mobilitat, Cristina Paraira.

Tot i que no s'ha arribat a l'assistència esperada, el veïnat ha pogut viure durant un dia amb la Rambla del Celler tallada als cotxes i la lliure circulació de vianants i sostenible.

Els santcugatencs demanen més opcions per a la mobilitat

Durant la trobada, Cugat Mèdia ha parlat amb alguns veïns que han explicat que posarien "algun carril bici més i més visibilitat i freqüència d'autobusos", tal y com assenyala la Mireia. "Cal millorar molt en consciència ciutadana, perquè hi ha molta velocitat amb els cotxes", lamenta el Lluc.

D'altra banda, la Raquel assegura que està contenta amb les opcions de mobilitat de les quals disposa al centre: "Tenim la sort que a l'escola sempre hi podem anar en bicicleta o caminant". En canvi, el Bernat i l'Anna, de La Floresta, critiquen que falta transport públic "tant intern al barri, com amb altres barris de Sant Cugat i altres ciutats".




Cristina Paraira

Avui malauradament el dia no ens acompanya i aquesta activitat que any rere any té més èxit que és la de la Pedalada l'hem pogut donar el tret de sortida, però evidentment amb menys participants dels esperats.

Veïnat

Posaria algun carril bici més. / Falta consciència ciutadana, hi ha molta velocitat dels cotxes. / Faltens mitjans públics, connexió amb altres barris de Sant Cugat i altres ciutats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.