La PAS contradiu l'Ajuntament i exigeix l'alliberament immediat del cavall

La Plataforma Animalista assegura que el cavall no pot tenir un còlic intestinal com afirma el consistori


La PAS assegura que el cavall no pateix un problema provocat per un còlic intestinal / Foto: PAS

La PAS assegura que el cavall no pateix un problema provocat per un còlic intestinal / Foto: PAS

La Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS) ha emès un comunicat responent al consistori després que en el ple d'aquest mes de setembre, celebrat el passat dilluns, asseguressin que la primesa extrema del cavall ubicat a una parcel·la de Can Barata es deu a un còlic intestinal. La PAS afirma, basant-se -assegura- en tres informes elaborats per diferents veterinaris experts en èquids, a través d'imatges i vídeos proporcionades per la mateixa PAS, que la raó de l'estat del cavall no pot ser provocada per un còlic, ja que 'no es pot acreditar causa de còlic si no hi ha un informe i proves d'hospitalització de les setmanes anteriors'.

En aquest sentit, asseguren que es tracta d'un problema de diversos mesos i recalquen que l'estat de salut del cavall és molt preocupant i la relacionen al fet que li donen poc menjar i poca aigua. "Hem estat 6 vegades en el transcurs d'un mes i en cap ocasió tenia res més que una mica de palla sola o amb alguna mala herba. Per beure, només disposava d'una galleda blava (ubicada dins d'un abeurador buit)", diu la PAS al comunicat. Per això, "exigeixen un comís per part de l'Ajuntament" immediat, no només del cavall sinó també "de la resta d'animals que es troben al terreny", així com la seva reubicació en santuaris que "puguin oferir-los una vida digna i lliure de patiment", diu Alba Roig, presidenta de la PAS, en un correu enviat a la premsa.


La PAS, de fet, critica la manca de transparència del consistori sobre les inspeccions realitzades i li retreu les contradiccions sobre l'estat del cavall en el comunicat emès abans de començar el ple ordinari. Finalment, els reproven que no hagin aplicat l'article 68.1 el qual, segons diuen, "preveu el comís en el mateix moment en què hi hagi indicis racionals que constitueixin un risc per a la salut dels animals".

L'Ajuntament va assegurar que "des del primer moment ha dut a terme les actuacions pertinents per atendre aquesta situació".

CONSULTA AQUÍ EL COMUNICAT DE LA PAS I EL RESULTAT DELS TRES INFORMES VETERINARIS


TAMBÉ ET POT INTERESSAR