Desconvocada la vaga a FGC coincidint amb les Festes de la Mercè

La companyia s'ha compromès a assumir algunes de les reivindicacions dels treballadors

Una maquinista de FGC durant un trajecte / Foto: FGC

Societat

Publicat ahir per Acn

Els sindicats i la direcció de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han arribat a un acord aquest dilluns a la tarda per desconvocar la vaga de quatre dies, entre el 20 i el 24 de setembre, coincidint amb les festes de la Mercè de Barcelona. Així ho han confirmat fonts de les dues parts després de la mediació que s'ha allargat durant gairebé tot el dia. Segons fonts sindicals, l'empresa ha accedit a publicar les places que restaven per cobrir el 100% d'ocupació -set en total- i s'estudiaran mesures per acotar la flexibilitat que FGC demanava a part dels seus treballadors. Així mateix, s'ha acordat celebrar una sèrie de reunions per avançar amb altres reunions.

D'aquesta manera, l'empresa prestarà servei amb normalitat durant els dies que Barcelona celebrarà les Festes de la Mercè, tant en el transport de viatgers com de mercaderies.

Els sindicats CCOO i Alferro havien convocat quatre jornades de vaga i havien acusat la companyia de "vulnerar el dret dels treballadors" amb la modificació de les condicions de treball "de manera unilateral" i de negar informació a la representació dels treballadors i "incomplir els acords vigents".

Les aturades havien de tenir lloc entre les 14 h del dia 20 fins a les 8 h del dia 23 de setembre, entre les 16 h i les 18 h i entre les 22 h i les 23.59 h del mateix dia; i de la mitjanit fins a les 14 h del dia 24 de setembre.