Baixen un 26% els robatoris amb força a domicilis a Sant Cugat

En canvi les estafes informàtiques han pujat un 43% segons dades del Ministeri d'Interior


  • Comparteix:

Baixen un 26,1% els robatoris amb força a domicilis a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Baixen un 26,1% els robatoris amb força a domicilis a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Els robatoris amb força a domicilis a Sant Cugat cauen un 26,1% durant els primers sis mesos de l'any, segons dades del Ministeri d'Interior. Contràriament, el delicte que més ha augmentat aquest primer semestre han estat les estafes informàtiques, amb 475 casos, cosa que suposa un increment d'un 43% respecte al 2023. Tot i això, els furts es mantenen com el delicte més perpetrat a la ciutat, amb 696 casos. Durant aquests sis mesos s'han comès 2.263 infraccions penals al municipi.



Tal com constaten les dades del ministeri, tant el tràfic de drogues com la sostracció de vehicles han augmentat enguany a la ciutat, havent-se produït 11 i 44 casos respectivament. Per contra, els robatoris amb violència, així com els delictes contra la llibertat sexual, han baixat un 1,8% i un 44,4%, respectivament.

Dades Mossos d'Esquadra i Policia Local

Aquestes són unes dades que van en la mateixa línia que les facilitades a Cugat Mèdia pels Mossos d'Esquadra i elaborades amb la col·laboració de la Policia Local. En aquest sentit, es confirma la tendència de l'any passat i també s'estableix que els furts continuen sent els delictes patrimonials més perpetrats. Tot i això, 10 de les 11 tipologies delictives patrimonials han disminuït respecte al 2023.

Pel que fa als delictes contra les persones, aquests s'han reduït quasi un 10% respecte a l'any passat, situant-se en els 177. D'aquests, els més comuns són les lesions (tot i que han baixat de 79 a 56) seguides de les amenaces i de la violència de gènere. En relació amb les agressions sexuals i la violència sexual, aquestes s'han reduït a la meitat durant aquest inici de l'any, situant-se en nou.


En relació amb el nombre de detencions, aquests primers sis mesos de 2024 s'han efectuat fins a 165 entre Mossos i Policia Local.

Ciberdelinqüència

Es repeteix la tendència dels anys anteriors i continuen augmentant els delictes de ciberdelinqüència, amb 495 casos, dels quals 475 són estafes informàtiques. Són uns números que l'any anterior se situaven en 351 i 332 estafes informàtiques, respectivament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.