Comencen els tràmits per fer realitat la segona residència pública per a la gent gran de Sant Cugat

L'equipament disposarà de 120 places i s'ubicarà a Volpelleres

Imatge d'arxiu dels terrenys de l'avinguda de la Clota, a Volpelleres, on s'ubicarà la residència / Foto: Cugat Mèdia

Societat

Publicat el 8/setembre per Sergio Morales

La segona residència pública per a la gent gran de Sant Cugat tindrà capacitat per a 120 usuaris i comptarà amb un centre de dia amb una oferta per a uns 30 usuaris. Ho ha dit l'alcalde, Josep Maria Vallès, en una publicació a les xarxes socials, on ha avançat que la junta de govern aprovarà posar els terrenys de l'avinguda de la Clota a disposició de la Generalitat perquè tiri endavant el projecte. El següent pas serà a l'octubre, amb l'aprovació del 'plec de condicions administratives i particulars' que regiran la concessió.

Segons l'alcalde, la residència es distribuirà en unitats de convivència "no superiors a 15 persones, amb habitacions i espais accessibles i tots els serveis necessaris per al seu bon funcionament i el benestar dels seus ocupants". Pel que fa al centre de dia, amb entre 20 i 28 places, oferirà serveis com "fisioteràpia, metge, perruqueria i podòleg".

Addicionalment, es plantejarà el desenvolupament d'un projecte pioner a la nostra ciutat d’apartaments adaptats per a persones grans; un projecte d’alternativa a la llar que estaria destinat a persones majors de 65 anys, amb plena autonomia o un baix nivell de dependència, i disposaria de serveis comuns assistencials i domèstics, tal i com recull el Plà Estratègic de la Gent Gran.



A finals de l'any passat, l'Ajuntament va reclamar al Departament de Drets Socials que es desencallés la construcció d'aquest equipament. Els terrenys que Sant Cugat té reservats a l'avinguda de la Clota, a Volpelleres, són de més 4.200 metres quatrats i se cediran a la Generalitat, que és qui té la competència per tirar endavant el projecte.

Aquesta serà la segona residència pública de Sant Cugat. La primera és la Santa Rosa, al barri de Sant Francesc, que es va posar en marxa el 1992. A Sant Cugat hi ha més de 14.000 persones majors de 65 anys, cosa que representa prop del 15% de la població.