Al mal temps, bona cara: les Planes viu una Festa Major participada malgrat la pluja

La coberta de l'Espai Pere Grau, malgrat les goteres, ha estat clau per poder celebrar la gresca


  • Comparteix:

La cobertura de l'Espai Pere Grau de les Planes va instal·lar-se fa vuit anys. Era una reivindicació històrica del veïnat que any rere any queda més que justificada. La Festa Major del districte, a principis de setembre, acostuma a coincidir amb pluges; per això, disposar d'un espai com aquest és fonamental per al gaudi de la gresca. Enguany no ha estat una excepció: la festa grossa s'ha pogut celebrar amb relativa normalitat malgrat els ruixats que han afectat la ciutat durant tot el cap de setmana. Més d'una vintena d'activitats que han comptat amb la participació de desenes de persones de totes les edats i condicions. 'Les Planes és un barri de la gent', ha celebrat la membre de la Comissió de Festes Eva Puigjaner.

Ara bé, malgrat haver pogut estar a l'aixopluc, el veïnat veu amb preocupació com la coberta es troba en mal estat, amb goteres que han provocat que, fins i tot, algunes activitats s'hagin hagut de reorganitzar. Puigjaner reclama solucions a l'Ajuntament: "Fa vuit anys que els perseguim, des que es va construir", ha explicat a Cugat Mèdia tot assenyalant zones d'aquest sostre en mal estat. "Hi ha perill perquè hi ha parts podrides", alerta.

La preocupació i la reclamació s'ha posat de manifest amb una recollida de signatures entre el veïnat que ha assistit a la gresca per reclamar solucions al consistori.

La Festa Major va començar divendres amb el pregó a càrrec del Centre Residencial d'Acció Educativa (CRAE) Lledoners de les Planes, de la Fundació Mercè Fontanilles. Els dos joves que van pronunciar el discurs van agrair que, malgrat ser "veïns de pas", se senten part del districte.

Al llarg dels tres dies de gresca, el veïnat ha gaudit de propostes com els inflables, actuacions musicals i de dansa, el campionat de petanca i la tradicional paellada, entre d'altres.






Eva Puigjaner

Fa vuit anys que els perseguim, des que es va construir. Hi ha perill perquè podria caure. És l'únic lloc que tenim cobert a les Planes on poder fer festes.

Eva Puigjaner

Les Planes és un barri de la gent, de totes les edats. Volem fer barri.

Pregó

Som veïns de pas que convivim amb vosaltres durant una temporada. Tot i així, hem viscut molt bones experiències al barri.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.