Sant Cugat torna a l'escola: comença el curs amb uns 18.000 alumnes

El pla de confort climàtic, la regulació de mòbils i un nou cicle de salut bucodental, algunes de les novetats destacades del curs 2024-2025


Temes relacionats

El problema amb les places a l'FP: molta més demanda que oferta i un retard en les inscripcions (10/set/24)

Paper o digital? Escoles de Sant Cugat es replantegen l'ús de tauletes a les aules (10/set/24)

Carme Ardid: 'Quan es va projectar La Mirada la Generalitat tenia dèficit, i ara som nosaltres; és lògic que paguin ells' ( 9/set/24)

Adeu, mòbils a l'aula; benvinguda, socialització ( 9/set/24)

Les escoles de Sant Cugat es posen a punt per al nou curs ( 6/set/24)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'uns infants entrant a un centre escolar / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu d'uns infants entrant a un centre escolar / Foto: Cugat Mèdia

Prop de 18.000 alumnes d'entre infantil i l'ESO comencen aquest dilluns un nou curs escolar a Sant Cugat, amb el pla de confort climàtic a punt d'enllestir-se, amb una nova ampliació de mòduls a La Mirada i amb les escoles La Floresta i Joan Maragall estrenant remodelacions. Enguany, a més, s'estrena un nou cicle formatiu de grau superior en higiene bucodental.

Segons les dades de què disposa el consistori, encara provisionals i susceptibles a variar molt durant el setembre, un total de 17.974 alumnes començaran dilluns el curs en centres santcugatencs, 265 menys que l'any passat. La tendència d'aquest curs és un augment en la matriculació als centres privats (de 4.033 a 4.294) i un descens als centres públics (de 7.846 a 7.621) i concertats (de 6.360 a 6.059).

La Mirada, les escoles bressol i la posada a punt de les escoles

Amb motiu de l'inici del curs, Cugat Mèdia entrevista la regidora d'Educació, Carme Ardid. Referma que qui ha de pagar la construcció de l'escola La Mirada, sense que Sant Cugat avanci els diners, és la Generalitat de Catalunya. En la conversa, també explica que les 30 places de les escoles Bressol de la Mimosa i del Gargot que es van perdre en el període de matriculació, es recuperaran abans del novembre.

Dificultats per accedir a l'FP

Cada cop costa més aconseguir una plaça als diferents graus de Formació Professional. La xifra d'estudiants que al setembre encara no tenen plaça, tot i haver marcat fins a 10 opcions, puja fins als 31.400 alumnes arreu de Catalunya. La problemàtica afecta també de manera directa a l'Institut FP de Sant Cugat, amb algunes especialitats amb el triple de demanda sobre l'oferta de places que tenen.

Menys mòbils per connectar més

Una de les novetats amb què arrenca el curs és la nova normativa que regula l'ús de dispositius mòbils a les aules. Així, a infantil i primària queda totalment prohibit el seu ús mentre que als instituts es permetrà per a 'usos educatius'. Tot plegat coincideix amb l'aposta d'alguns centres consultats per Cugat Mèdia de treballar amb llibres en lloc de centrar-ho tot en els ordinadors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.