Sant Cugat es prepara per un nou curs escolar ple de reptes i amb uns 18.000 alumnes

El retard dels últims mòduls de la Mirada i el pla de confort climàtic, gairebé a punt, marquen l'inici de curs


  • Comparteix:

Acte d'inauguració del curs escolar a Sant Cugat, amb la directora dels Serveis Territorials, Maite Fons, l'alcalde, Josep Maria Vallès, i la regidora d'Educació, Carme Ardid / Foto: Cugat Mèdia

Acte d'inauguració del curs escolar a Sant Cugat, amb la directora dels Serveis Territorials, Maite Fons, l'alcalde, Josep Maria Vallès, i la regidora d'Educació, Carme Ardid / Foto: Cugat Mèdia

Prop de 18.000 alumnes d'entre infantil i l'ESO comencen aquest dilluns un nou curs escolar a Sant Cugat, amb el pla de confort climàtic a punt d'enllestir-se, un nou retard en l'arribada dels últims mòduls a la Mirada i amb l'escola la Floresta i l'escola Joan Maragall estrenant remodelació. Enguany, a més, s'estrena un nou cicle formatiu de grau superior en higiene bucodental. L'alcalde, Josep Maria Vallès, i la regidora d'Educació, Carme Ardid, acompanyats de la directora dels Serveis Territorials, Maite Fons, han donat la benviguda al curs davant de la comunitat educativa que ha presenciat la conferència de la doctora en educació digital Amaia Arroyo Sagasta sobre la convivència amb la intel·ligència artificial.

Vallès ha destacat la remodelació que s'ha fet aquest estiu, sobretot, a les escoles Joan Maragall, "la més antiga del municipi", i la Floresta, que s'està a punt d'enllestir. A més, ha lamentat el retard amb l'arribada dels nous mòduls, els últims que han d'arribar, a la Mirada, que aquest curs acollirà per primera vegada tot el cicle d'infantil i primària, des d'I3 a 6è. La previsió és que els mòduls arribin durant aquest dimecres per començar la seva instal·lació i, per tant, encara no estaran disponibles per a l'inici de curs.

Tant l'alcalde com la regidora d'Educació han posat èmfasi en "l'esforç" que ha fet el consistori, també, per adaptar els centres amb el pla de confort climàtic, amb la instal·lació de pèrgoles i altres elements per facilitar ombres als patis i ventiladors i aire condicionats. Ardid, a més, ha avançat que Sant Cugat organitzarà la primera mostra d'Educació de la ciutat a finals de gener per visibilitzar encara més "el potencial educatiu" del municipi.

En aquest sentit, la directora dels Serveis Territorials del departament d'Educació, Maite Fons, ha definit Sant Cugat com "una ciutat compromesa amb l'educació", ha agraït la feina de l'Ajuntament i ha fet una crida a continuar treballant plegats per assumir els reptes i les necessitats de la comunitat docent.

Xifres provisionals

Segons les dades de què disposa el consistori, encara provisionals i susceptibles a variar molt durant el setembre, un total de 17.974 alumnes començaran dilluns el curs en centres santcugatencs, 265 menys que l'any passat. La tendència d'aquest curs és un augment en la matriculació als centres privats (de 4.033 a 4.294) i un descens als centres públics (de 7.846 a 7.621) i concertats (de 6.360 a 6.059).

Intel·ligència artificial en l'entorn educatiu

Després de la presentació, ha tingut lloc la conferència de la mestra i experta en l'ús pedagògic de la tecnologia, Amaia Arroyo, doctora en Comunicació i Educació en Entorns Digitals per la UNED de Madrid, que ha presentat els reptes que ha d'afrontar la comunitat educativa amb la irrupció de la intel·ligència artificial a les aules.
Imatge de la xerrada d'Amaia Arroyo a la sala Clavé de la Unió

Imatge de la xerrada d'Amaia Arroyo a la sala Clavé de la Unió / Foto: Cugat Mèdia








Josep Maria Vallès

Més enllà del pla de climatització, hem fet un treball important aquest estiu a l'escola Joan Maragall, que ho necessitava perquè és l'escola més antiga de la ciutat, i també a l'escola la Floresta, que s'havia de fer l'any passat.

Maite Fons

Sant Cugat és una ciutat educadora, compromesa amb l'educació i amb el benestar dels infants i joves. I ha demostrat que sumant esforços ho podem fer tot. Molt contenta amb l'administració local, perquè davant de les adversitats, dels reptes i les situacions complexes, seiem i en parlem.

Carme Ardid

Tenim una petita novetat aquest any. Volem organitzar la primera mostra d'Educació de Sant Cugat, perquè tenim una ciutat que té un gran potencial educatiu a tots els nivells i el volem donar a conèixer. Esperem que us impliqueu i hi doneu suport.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.