Jordi Panés (CRAE Lledoners): 'Som una casa més de les Planes, tot i que no hi ha moltes famílies que tinguin 16 fills'

El director del CRAE valora que els usuaris del centre siguin els pregoners de la Festa Major de les Planes

El director del CRAE Lledoners de les Planes, Jordi Panés / Foto: Cedida

Societat

Publicat avui, a les 06:00 per Martí González

Fa gairebé 25 anys que el Centre Residencial d'Acció Educativa (CRAE) Lledoners, ubicat a les Planes, acull i acompanya infants i adolescents que no poden viure amb la seva família. I aquest any des del districte se'ls ha volgut reconèixer oferint-los la possibilitat de fer el pregó de la Festa Major. El director del centre, Jordi Panés, ha agraït l'oportunitat i ha explicat en una entrevista a Cugat Mèdia el vincle que tenen els 16 nois d'entre 13 i 18 anys que hi viuen amb el barri.

D'entrada, assegura Panés, els usuaris participen del barri, ja que, per començar, estan escolaritzats i fan també les activitats extraescolars a Sant Cugat. "Tothom els coneix", explica el director, que destaca que "són nanos que estan molt integrats", malgrat que el seu pas del centre és temporal i variable segons el cas.

El CRAE és un centre residencial de convivència que pertany al departament de Drets Socials i que, en aquest cas, gestiona la Fundació Mercè Fontanilles. La funció és la de fer la guarda i educació d'infants i adolescents que no poden conviure amb la seva família, ja sigui perquè no en tenen al país o per alguna altra circumstància. Al de Lledoners, a més dels 16 usuaris, hi ha 13 professionals que hi treballen. "En el fons som una casa més del barri, tot i que poc habitual perquè no hi ha moltes famílies amb 16 fills". Aquest volum, explica Panés, de vegades "pot ocasionar incomoditats en la mobilitat, amb el transport públic". Per això el director agraeix la "paciència" dels veïns i ara aquest reconeixement amb el pregó de la Festa Major.

Usuaris del CRAE Lledoners de les Planes fent una activitat al pati / Foto: Cedida

Encara estan acabant de definir els dos usuaris que s'encarregaran de donar la benvinguda a la festa, aquest divendres a les 21 h a l'Espai Pere Grau. Els han ajudat amb el contingut, tot i que han volgut respectar les idees dels nois per fer aquest pregó. La proposta, això sí, va comportar alegria i agraïment, en un primer moment, però també "neguit", perquè no estan acostumats a parlar en públic i menys davant de molta gent.

Segons el director del centre, aquest pregó és una oportunitat enriquidora i que pot beneficiar tant als usuaris com a la resta de veïns i veïnes de les Planes, perquè serà una manera de visibilitzar encara més que "són iguals a la resta de nois del barri".




DECLARACIONS

Jordi Panés

Participem activament en moltes coses, però mai ens havien fet una proposta d'aquest tipus. És motiu d'alegria, però també d'una mica de neguit, perquè cap dels nanos no estan acostumats a parlar davant de tanta gent, però estem molt contents.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Jordi Panés

Estem molt agraïts de l'amabilitat, la paciència i la col·laboració dels veïns de les Planes, sempre ens han ajudat. No deixem de ser una casa més però poc habitual, perquè no hi ha moltes famílies que tinguin 16 fills. Aquest volum pot ocasionar de vegades alguna incomoditat, per exemple amb el transport, i sempre han tingut molta paciència. Fem vida intensiva al barri.

Your browser doesn’t support HTML5 audio