La campanya 'Sang tornem-hi' arriba a Sant Cugat per cridar a donar sang després de les vacances

Es podrà donar sang aquest dimecres 4 de setembre

El Banc de Sang crida a recuperar els nivells habituals de donació // Foto: ACN

Societat

Publicat avui, a les 06:00 per Àlex Suàrez

La campanya 'Sang tornem-hi' desembarca aquest dimecres a Sant Cugat amb l'objectiu de recuperar els nivells de donació de sang d'abans de les vacances. Els interessats podran acudir el dimecres 4 de setembre al Casal Torreblanca o el pròxim 18 de setembre.

El Banc de Sang i Teixits destaca la importància de "recuperar la rutina més important de totes: salvar vides", ja que els mesos de juliol i agost han caigut les donacions un 30%. Aquest fet habitual fa que les reserves de sang es mantinguin per sota dels nivells òptims de cara a aquest inici de setembre.

Aprofitant que es recupera la rutina de tornar a treballar, a estudiar o a la vida més habitual, el Banc de Sang ha llençat el lema 'Omplim la rutina de vida' per sensibilitzar a la població de la importància de tornar a donar.

Per donar sang, només cal tenir entre 18 i 70 anys, pesar 50 quilos o més i no estar embarassada. D'altra banda, qui vulgui pot apuntar-se a http://www.donarsang.gencat.cat/ per escollir el lloc i hora més adequat.